menu

Quarantaine: Dagboek in Tijden van Besmetting - Ilja Leonard Pfeijffer (2020)

Alternatieve titel: Privé-Domein Nr. 313

mijn stem
3,70 (5)
5 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

208 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Op 20 april schreef Ilja Leonard Pfeijffer in zijn "Viraal dagboek': "In de eerste zin van zijn verslag van de Peloponnesische Oorlog zegt Thucydides dat hij meteen bij het uitbreken van het conflict is begonnen te schrijven, omdat zijn inschatting was dat de gebeurtenissen ingrijpend zouden zijn [...]. In mijn geval duurde het iets langer. Aanvankelijk bagatelliseerde ik de dreiging van het virus [...]. Maar zodra ik inzag dat ik een kolossale inschattingsfout had gemaakt en besefte dat mensen stikten op brancards in de gangen van ziekenhuizen in Noord-Italië en dat extreme maatregelen onafwendbaar waren, ben ik begonnen aan dit dagboek met dezelfde gedachte die Thucyides in zijn tijd had.'

zoeken in:
avatar van mjk87
3,0
De meeste columns hiervan heb ik al gelezen in NRC. Ik vond ze vaak enorm sterk. Soms emoties wat uitvergroot en daarmee erg Italiaans - Pfeijffer deed soms of Dante's Inferno rondom hem was begonnen, maar hoewel dat wel een beetje het gevoel was toen was dat ook wat overdreven, maar vaak ook herkenbaar en erg mooi beschreven. En ook wel boeiend dat een jaar later weer eens te herlezen. Wel merkte ik vorig jaar dat, naar gelang de tijd verstreek, mijn interesse in de columns minder werd. Pfeijffer heeft steeds minder te melden, ik werd (naast hijzelf) ook coronamoe. Maar ook in de herlezing blijft dat gevoel wat hangen. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:35 uur

geplaatst: vandaag om 09:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.