menu

De Weduwnaar - Kluun (2006)

mijn stem
3,04 (176)
176 stemmen

Nederlands
Autobiografische Roman

265 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

Na de dood van zijn vrouw Carmen, dompelt Stijn zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. Aan rouwen komt hij nauwelijks toe. Tot hij met zijn dochtertje naar de andere kant van de wereld vertrekt, voor een rondreis met een gehuurde camper. Geconfronteerd met zichzelf - en met zijn dochter - begint Stijn zijn verlies te verwerken en gaat hij op zoek naar de betekenis van liefde.

zoeken in:
avatar van Kasjper
3,0
Aardig en vermakelijk vervolg op het eerste deel ('Komt een vrouw bij de dokter'), maar nergens echt aangrijpend zoals het eerste boek. 3,25*

Asmahan
De Weduwnaar vond ik helemaal niks. Kluun leest lekker weg, dat is eigenlijk het enige positieve dat ik kan melden. Van de Dolly's kreeg ik de griebels, de reis die tot diepe inzichten moest leiden deed me gapen en ik was blij dat ik het boek uit had.

1,5
Makkelijk scoren voor de man zonder enig gevoel voor fatsoen. Misschien moet hij eens lekker vreemdgaan met Heleen van Royen.

Maartje Bronkhorst

3,0
De man heeft misschien geen enkel fatsoen, maar heeft toch heel veel liefde. En daar gaat het boek over, net als de voorganger. Het is allemaal redelijk banaal wat Stijn uitspookt, maar hij ontwikkelt zich wel, en komt tot een erg mooie conclusie.

hinie
Was heel benieuwd hoe het hem allemaal vergaan was na de dood van zijn vrouw.
Het ontroerde mij minder als kevbdd, maar ook deze las weer lekker weg!

2,0
Dat dit boek lekker wegleest vond ik ook. Maar ik vond het geen goed boek; naar mijn mening is het veel te voorspelbaar eerst gaat hij nog een beetje vreemd en dan komt hij tot inkeer

avatar van Nicolage Rico
3,5
boem schreef:
Dat dit boek lekker wegleest vond ik ook. Maar ik vond het geen goed boek; naar mijn mening is het veel te voorspelbaar eerst gaat hij nog een beetje vreemd en dan komt hij tot inkeer


In dit boek gaat Stijn niet vreemd, omdat hij geen relatie ziet in hem en Roos, wat hij telkens laat voelen en weten aan Roos.

M.Bronkhorst schreef:
Makkelijk scoren voor de man zonder enig gevoel voor fatsoen. Misschien moet hij eens lekker vreemdgaan met Heleen van Royen.

Maartje Bronkhorst


Daar heb ik niks meer aan toe te voegen!!!

avatar van Nicolage Rico
3,5
comanchero schreef:
(quote)


Daar heb ik niks meer aan toe te voegen!!!


Ik ben het daar alleen totaal niet mee eens. Geen enig gevoel voor fatsoen??? Hij heeft alles over voor zijn dochterje. Mensen die dat niet doen, die hebben geen enig gevoel voor fatsoen.

3,0
In een dag uitgelezen leest zeer makkelijk weg.
Eerste deel was wel aangrijpender!

Nicolage Rico schreef:
(quote)


Ik ben het daar alleen totaal niet mee eens. Geen enig gevoel voor fatsoen??? Hij heeft alles over voor zijn dochterje. Mensen die dat niet doen, die hebben geen enig gevoel voor fatsoen.


Als hij zoveel fatsoen had gehad, was hij niet al vrremdgegaan tijdens haar ziekte. Dat is niet "Verwerken", dat is verraad op het hoogste niveau.

avatar van Nicolage Rico
3,5
Daar hebben we het al over gehad en dat mag ook absoluut niet. Ik zou dat niet eens kunnen. Maar jij hebt het over geen enig gevoel voor fatsoen. Dat kan je iets meer nuanceren. Buiten het feit dat hij vreemdgaat heeft hij alles over voor zijn vrouw en dochtertje.

avatar van psyche
3,5
psyche (crew)
Nicolage Rico schreef:
Daar hebben we het al over gehad en dat mag ook absoluut niet. Ik zou dat niet eens kunnen. Maar jij hebt het over geen enig gevoel voor fatsoen. Dat kan je iets meer nuanceren. Buiten het feit dat hij vreemdgaat heeft hij alles over voor zijn vrouw en dochtertje.


Ja en wat ik eigenlijk in al die discussies mis, is hoe zijn vróuw (die van te voren wist wat voor vlees ze in de kuip had) hiermee omging.
Iedereen reageert ieder op zijn eigen manier op vreemdgaan. Ik weet niet of het in 'de Weduwnaar'of 'Er komt een vrouw bij de dokter' gebeurt: als Stijn door zijn beste vriend met een wederzijdse vriendin wordt betrapt omdat Stijn het weer eens niet kan laten, is dat voor de beste vriend de limit, hij vertrekt direct.
Ik mag Stijn wat betreft dat veelvuldige vreemdgaan een eikel vinden, voor zijn vrouw was er kennelijk méér dat haar met Stijn bond. En het gaat/ging over die twee ...
Volgens mij zijn de 'slechterikken' voor veel mensen nu net wat boeiender, alleen maar goed wordt toch al snel saai. Is het teveel sla je het boek dicht.
Ik gaf 'de Weduwnaar' een halve punt meer dan zijn voorganger, niet omdat Stijn tot 'inkeer' komt (hoewel ik blij was van de Dolly's verlost te zijn), ik vond het leuk om te lezen hoe hij een goede vader wil zijn terwijl daar meer bij komt kijken dan voorzien.

2,5
Ik vond het eerste boek veel boeiender. Dit deel was saai. Ik heb het alleen kunnen uitlezen omdat ik wilde weten hoe het afliep met hem en de liefde.

2,5
Ik vond het boek alleen goed genoeg om uit te lezen, omdat ik het vorige deel gelezen had en dus de afloop wilde weten. In dit deel zat naar mijn mening veel minder diepgang...

avatar van Judith
3,5
De schrijfstijl van Kluun is heerlijk om te lezen, ben nog nooit zo snel door een boek heen gegaan. Ik dacht wel van: oh krijgen we het gezeik weer, net als in Komt een vrouw bij de dokter (het inzien van zijn fouten, schuldgevoelens, etc.).
Het gedeelte met zijn dochtertje was af en toe wat sentimenteel, maar heb me daar niet heel erg aan gestoord. Jammer van de voorspelbaarheid en het ongeloofwaardige, slappe einde.

avatar van joy4ever
3,5
Onmogelijk om zijn voorganger te evenaren, laat staan overtreffen. En dat doet Kluun ook niet. Hij vervalt wel veel in herhaling. Maar ik heb me wel vermaakt omdat ook dit boek weer lekker snel wegleest.

avatar van Donna Tartt
4,0
Mooi boek.

Heerlijk taalgebruik heeft Kluun! Daardoor leest het boek makkelijk weg. Ik vind echt dat je deze twee boeken gelezen moet hebben. Er zit heel veel in; humor, verdriet, ontroering, dood, hoop, sex etc. etc.... Persoonlijk hebben de 2 boeken mij enorm aangegrepen. Ik loop nog steeds met de hoofdpersoon Stijn in mijn hoofd. Ik zag het helemaal voor mij; Stijn & Luna in Australië. Alles wat ze meemaken en beleven. Ik ben een fan!

-4-

P.S. de foto op de voorkant van het boek is ook zo alleszeggend. Het boomerangeffect! "What goes around, goes around, goes around, comes all the way back around"...........

avatar van DvonGeem
2,0
wat een verschrikking!
het vorige boek was nog met erg veel gevoel geschreven en je kon met hem meeleven en dat het niet zo goed geschreven deed niks aan zijn verhaal af.
maar dit boek..

Ik heb een andere kaft??? dat hij en ze dochter bij een haven ofzo staan bij een dak..

avatar van Bassievrucht
1,5
Dat kan zijn, dit is de originele omslag. Jij hebt een heruitgave. Dat komt wel vaker voor. Maak je niet druk, die omslag van jou is overigens veel mooier. Wat vind je van dit boek?

Leuk !! =D

Ik heb hem nog niet uit gelezen ik ben bij dat luna en stijn helemaal worden natgeregend xD

Ik heb die andere boek ook geleest en ik ben wel blij dat hier minder sex in staat O.o ik ben wel beniwud hoe het afloop ^^

XxX

1,5
Sai
Alle diepgang van Komt Een Vrouw bij de Dokter, zonder whatever het was waardoor ik dat boek een 2 gaf ipv een 1.5. Misschien is het de nog enormere geforceerdheid van die wramples(1), of het eigenlijk totaal ontbreken van elk drama.

(1) vrij gewrampled naar Kluun

1,5
Sai
Meest tenenkrommende wrample (pakweg, uit het hoofd):

En toen begonnen we een eetclub(1), erg gezellig!

(1) Wrample want er is blijkbaar een boek van Saskia Noord dat De Eetclub heet. Drama dat 'gezellig' niet ook wordt betiteld als wrample, want er is in Bergen een Bar Gezellig. PLAGIAAT!!!!

avatar van Bassievrucht
1,5
Ik snap je bericht niet, kun iets duidelijker uitleggen waarom er plagiaat gepleegd zou zijn?

2,5
Er is geen plagiaat gepleegd, dat bedoelt Sai ook niet, het was cynisch.

En over de eetclubwrample; volgens mij was dit, vanwege de simpelheid, een poging tot humor van Kluun, en niet een 'serieus' bedoelde wrample. Althans, dat hoop ik

2,0
Na het lezen van zijn voorganger "Komt een vrouw bij de dokter", vond ik dit boek echt een afknapper. Er gebeurt eigenlijk niet veel in, ik zou dan ook niet weten wat dit boek moet toevoegen. Saai en voorspelbaar.

2*

3,0
Ik heb zijn bestseller 'Komt een vrouw bij de dokter' echt gefascineerd gelezen. Al vond ik de schrijfstijl vrij ruw, het verhaal was zo intrigerend. Bij 'De Weduwnaar' verwachtte ik eigenlijk hetzelfde effect, dit bleef echter uit. Het is een mooie afsluiting van het verhaal, maar naar mijn idee hoefde Kluun hier niet een heel nieuw boek aan te wijdden. Nee, Kluun is hierdoor een beetje in mijn aanzien gedaald, helaas.

avatar van markwithaK
3,5
Goed boek, mooi om te lezen hoe zijn relatie met zijn dochtertje steeds meer verbeterd. Was wel een stuk minder ingrijpender dan het eerste deel.

2,5
Ik heb dit boek gisteren in één dag uitgelezen. Echter was dit verhaal totaal geen toevoeging aan het verhaal van 'Komt een vrouw bij de dokter' (wat ik een prachtig boek vondt).

Het verhaal viel echt heel erg tegen en kwam meer over als een simpele liefdesroman met lekker veel uitgaan en drugs. Ik vondt het geen straf om te lezen, maar een echt goed boek kan ik het niet noemen.

Tevens was het verhaal nogal voorspelbaar. Ik kon toen ik 'Er komt en vrouw bij de dokter' uit had al voorspellen dat Stijn later een relatie zou krijgen met Roos. Het is dat ik het wel leuk vindt om te lezen over seks en drugs, maar voor de rest had het weinig inhoud. Het stuk dat ze op vakantie waren werd op een gegeven moemnt ook wel wat langdradig. Echter zaten er zeker ook wel mooie stukken in, en omdat ik toch wel graag wilde weten hoe het met Stijn verder zou gaan kon ik dit boek toch nog met plezier lezen.

Het boek leest makkelijk weg en heeft dus meer iets weg van een liefderoman. Als je 'Komt een vrouw bij de dokter' hebt gelezen, zal je dit boek toch wel willen lezen om te weten hoe het verder gaat met Stijn. Maar als dit boek op zichzelf zou staan zou het zeker een flop zijn geweest.

Toch nog een *2,5, omdat het wel makkelijk leest. En het een redelijk verhaal heeft.

avatar van Froid de canard
2,5
Ik wilde dit boek lezen omdat ik Komt een vrouw bij de dokter ook heb gelezen. Ik wilde graag weten hoe het verder ging met Kluun, en ik wist dat hij lekker weglas, dus waarom niet. Ik ben het met de meerderheid eens dat het enige echte nut van dit boek is dat mensen die het eerste deel goed of oké vonden in dit boek kunnen lezen hoe het verder ging. Uit interesse of nieuwsgierigheid. Verder heeft dit boek niet echt toegevoegde waarde.
Omdat het boek verder niet slecht was toch 2,5*.

(Zou Frenk nog bijgedraaid zijn??)

2,5
Kan inderdaad ook alleen zeggen dat ik dit boek wilde lezen omdat ik KEVBDD had gelezen. Las wel lekker weg, en het boek op zich was zeker niet heel slecht, maar haalt het lang niet bij zn voorganger. Ik heb KEVBDD inmiddels twee keer opnieuw gelezen, dit boek laat ik vervolgens gewoon in de kast staan.

avatar van devel-hunt
1,5
Wat een niemendalletje. Kluun wil te gemakkelijk scoren met dit toch wel flutboek. De vaak goedkope taal en wat doorzichtige grappen kan niet verhullen dat het een anticlimax is na KEVBDD.
Gelukkig heb ik er maar €1,- voor betaald bij de kringloop. ?

Gast
geplaatst: vandaag om 06:15 uur

geplaatst: vandaag om 06:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.