menu

Gemis - Manon Uphoff (1997)

mijn stem
2,50 (4)
4 stemmen

Nederlands
Psychologisch / Sociaal

171 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

De jonge Mara Astheim vat haar leven op als een gevaarlijk experiment. Ze voelt lustvolle spanning wanneer ze haar vader koel vertelt over haar ontmaagding en rilt van angst en opwinding als ze haar vriendje Helmi voorstelt zijn rug met een stukje glas te bewerken. In 'Gemis' worden de grenzen verkent van Mara's grote verlangen naar genot en angst, liefde en weerzin, schoonheid en gruwel.

zoeken in:
2,0
Manon Uphoff beschrijft het verval van de hedendaagse vrouwpuber, maar vervalt zodanig in extreme situaties dat elk gevoel van medeleven voor het toch al onsympathieke hoofdpersonage uitblijft.

Hierdoor is Gemis al snel een aaneenschakeling van bizarre gebeurtenissen, zoals het vingeren van zichzelf met de kat en het bewerken van haar vriendje met glas.

Onthutsend bij tijd en wijle dat de maatschappij (in sommige lagen van de samenleving) deze kant op afstevend, maar niet echt pakkend.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:03 uur

geplaatst: vandaag om 11:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.