menu

Broken - Don Winslow (2020)

Alternatieve titel: Gebroken

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Thriller

338 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Menselijk, eerlijk en bruut. In Gebroken verenigt Don Winslow de belangrijkste thema's binnen de misdaad – corruptie, wraak, rechtvaardigheid, verlies, verraad en schuld – in zes verhalen. Dit boek neemt je mee in een wereld van professionele dieven, politieagenten, draaideurcriminelen, privédetectives, drugsdealers en verloren zielen in de nacht. Het titelverhaal gaat over een politieman die wraak neemt op de moordenaars van zijn jongere broer. In 'Paradijs' willen drie jonge dealers hun onderneming in Hawaï uitbouwen, maar daar is de plaatselijke maffia het niet mee eens. In 'Laatste rit' krijgt een oude flik medelijden met een meisje van zes dat zonder ouders de grens over tussen Mexico en de VS is gesmokkeld. Andere verhalen zijn o.m. 'De dierentuin van San Diego' en 'Zonsondergang'.

zoeken in:
avatar van Insignificance
4,5
Wie Winslow's Savages de moeite waard vond; in Paradise maken Ben, Chon en O er weer een gezellig gewelddadige bende van. Op Hawaï dit keer, waar zij niet de enige bekende personages blijken te zijn. Surf's up!

Geweldige collectie trouwens. Cool. As. Fuck.

avatar van Abubakari
4,0
Insignificance bedankt voor het enthousiast maken voor het werk van Don Winslow. Ik las eerst Savages en omdat ik benieuwd was naar hoe het met Ben, Chon en O was las ik deze bundel er achteraan.
Aan wat Insignificance bij Savages zei heb ik niet zoveel toe te voegen, inderdaad, cool boek.
En ook deze bundel heeft me leesplezier gebracht. Ik ga in 2024 vast meer van Don Winslow lezen.

Gebroken
Een agent neemt wraak op de dealer die zijn broer vermoord heeft. Het gaat er vrij ruig aan toe,

Crime 101
Een man die de perfecte misdaad keer op keer pleegt en een laatste slag wil slaan en de agent die hem wil pakken.

De dierentuin van San Diego
Een ontsnapte chimpansee met een wapen en een politie surveillant die graag omhoog wil op de ladder. Het begint niet heel goed voor hem, maar alle begin is lastig.

Zonsondergang
Een borgtochtmakelaar zet zijn team aan het werk om een aan lager wal geraakte surfheld annex beroemdheid die de kuierlatten heeft genomen terug te vinden.

Hawaii
Ook in Hawaii gaat het Ben, Chon en O niet direct voor de wind. Ook hier een hoofdrol voor een surfheld, alleen deze is niet aan lager wal geraakt.

Laatste rit
Een Irak veteraan werkt bij de Border Patrol, hij draait onder andere diensten in de concentratiekampen van Trump waar kinderen in kooien zitten, gescheiden van hun ouders. Zoals de hoofdpersoon zegt "tell it like it is". Hij wil een meisje helpen haar moeder weer terug te vinden. En dat gaat bepaald zonder tegenwerking van het Trump regime (tell it like it is) wat dat als gezichtsverlies ziet. Een regelrechte aanklacht tegen de mens (en kind) onterende immigratiewet van Donald Trump.

De meeste verhalen spelen zich af in San Diego California. Zon, zee, surfen, drugs en andere misdaad. Niet altijd een happy end, let the blood run free en hard boiled cool guys bevolken de verhalen in combinatie met niet altijd de coolste en slimste criminelen.
Erg leuke bundel.
Enige minpuntje vond ik de romances, hoeft van mij niet zo.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:05 uur

geplaatst: vandaag om 01:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.