menu

In the Beginning - Chaim Potok (1975)

Alternatieve titel: In den Beginne

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Engels
Sociaal

454 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

'In the Beginning' is het verhaal van David Lurie. David groeit op in New York waar hij met zijn ouders woont. David heeft een zwakke gezondheid, vanwege een gezwel waaraan hij pas geopereerd kan worden als hij ouder is. David komt langzaamaan in aanraking met niet-joodse mensen, met wisselende ervaringen. Hierdoor komt David voor de keuze te staan om of voor of tegen zijn joodse wortels te kiezen.

zoeken in:
avatar van Lalage
Het lezen van dit boek gaat zo tergend langzaam dat ik het na 68 bladzijden maar weer terug in de kast zet. Misschien lukt het later wel.

avatar van Wickerman
3,5
Wederom een interessante inkijk in het leven van een Joods jongetje dat langzaam maar zeker geconfronteerd wordt met het echte leven. Op een gegeven moment wordt het wel wat langdradig, maar de confrontaties van David Lurie met zijn vader en zijn medescholieren, maar ook de familie Lurie met de bikkelharde werkelijkheid, houden het interessant.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:07 uur

geplaatst: vandaag om 10:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.