menu

Dagboek van een Fotograaf: Coronawandelingen - Stephan Vanfleteren (2020)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Autobiografisch / Sociaal

112 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Op 13 maart 2020, precies het moment dat de wereld stilviel, begon Stephan Vanfleteren te wandelen. Hij wandelde bij valavond, vaak was hij uren onderweg. Hij zag het lente worden. ‘Alles zoals altijd. En toch kijk je nu beter. Je ziet dat de winterstormen het strand hebben veranderd. Dat vloed anders terugstroomt naar de zee. Je fantaseert uitvergrote virussen in de kruinen van de geknakte bomen.’ Gaandeweg raakt hij op de 15 kilometer rond zijn huis uitgekeken en breidt hij zijn actieradius uit. Onderweg fotografeert hij, maar hij houdt ook een dagboek bij. Hij noteert wat hij ziet, voelt en overdenkt. Na tweeënhalve maand is er het besef dat de stilte weg is. Stephan Vanfleteren eindigt zijn dagboek een paar weken later, als de zomer aanbreekt.

zoeken in:
avatar van ohboek
4,0
Heb genoten van dit dagboek, het is fijn meewandelen met deze fotograaf én schrijver. Vooral ook post-corona zeker prima te doen.

2,5
Vanfleteren is een van de beste Belgische fotografen van dit ogenblik. Niet voor niets was zijn recente tentoonstelling in het Antwerpse FOMU een reusachtig succes, met verlengingen enz. Als er dan een mooi uitgegeven boekje over zijn wandelingen verschijnt, dan verwacht ik daar meer van dan wat gepraat, dat bijna door iedereen tussendoor bijeengetypt zou kunnen zijn. Het wordt wel boeiend als hij met een camera op weg gaat en echt over fotograferen schrijft, dan besef ik dat ik tijdens mijn wandelingen best altijd een camera op zak zou moeten hebben. Goeie tip!
Maar het boekje ziet er leuk uit, gebonden, met een leeslint en niet zo duur. Goed voor een cadeautje dus.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:59 uur

geplaatst: vandaag om 14:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.