menu

The Influence of Soros: Politics, Power, and the Struggle for an Open Society - Emily Tamkin (2020)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Politiek / Biografie

301 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

Al jaren wordt de hedgefondsmagnaat George Soros gedemoniseerd door politici van de GOP (Grand Old Party, ofwel de Noord-Amerikaanse Republikeinen), hun kanalen en rechtse media-persoonlijkheden, die beweren dat Soros vaak de wereldeconomie manipuleert en het brein is achter radicaal links. Hij is ervan beschuldigd zijn miljarden te hebben gebruikt om geweld aan te wakkeren, 'blanke genocide' te steunen en migranten te betalen om asiel aan te vragen in de Verenigde Staten. Rechtse media-persoonlijkheden hebben hem beschreven als iemand die bezig is de democratie te kapen en de soevereiniteit te ondermijnen. Links georiënteerde kanalen hebben ondertussen gesuggereerd dat zijn filantropie een afleiding is van de economische ellende die hij zelf heeft veroorzaakt. Maar wie is George Soros? Hoe verdiende hij zijn geld? Welke zaken steunt hij eigenlijk? Hoe werd deze miljardair het favoriete doelwit van rechts; daarbij gebruikt door gekozen functionarissen, die in de eindeloze oorlog in de berichtgeving sympathiek staan tegenover het idee dat de oppositie in hun land kan worden toegerekend aan één man? Hoeveel van de haat wordt veroorzaakt door toenemend antisemitisme? Hoewel zijn naam vaak in de media verschijnt, weten de meeste mensen weinig over Soros. Door zijn biografie, cultureel commentaar en onderzoeksrapporten met elkaar in verband te brengen, brengt de journaliste Emily Tamkin de man en zijn mythe in beeld om te onderzoeken hoeveel invloed hij eigenlijk op de politiek heeft. Is Soros gewoon een linkse versie van de gebroeders Koch, twee Noord-Amerikaanse zakenmensen die libertaire en conservatieve doelen nastreven en de politiek beïnvloeden? Of probeert hij echt van de wereld een betere plaats te maken? ‘The Influence of Soros’ biedt inzicht in de man en zijn geld, in zijn bijdragen en donaties, en in zijn ware invloed op onze politiek, verkiezingen en onze samenlevingen. De uiteindelijk vraag van Emily Tamkin is: “kan er een echt open samenleving bestaan, als één enkele man het soort macht kan hebben dat Soros uitoefent?”

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
geplaatst:
Uitgebreid interview met Emily Tamkin door Emily Burack op 30 juni 2020 op de site van JTA:
Emily Tamkin wrote the book on George Soros.

Essay uit het boek door Emily Tamkin op 6 juli 2020 geplaatst op de site van Washington Post, met meer dan honderd reacties:
The Influence of Soros
George Soros is trying to change the system that made him rich
Can there be philanthropist billionaires in an open society?

avatar van eRCee
geplaatst:
Soros is alweer passé volgens mij, het ligt nu allemaal aan Bill Gates. Ik ben overigens de eerste om te beamen dat het pervers is om miljardair te zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:49 uur

geplaatst: vandaag om 05:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.