menu

Otto Skorzeny: The Devil’s Disciple - Stuart Smith (2018)

Alternatieve titels: Otto Skorzeny: Hitlers Favoriete Commando | Otto Skorzeny: The Most Dangerous Man in Europe

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie / Historisch

312 pagina's
Eerste druk: Osprey, Oxford (Verenigd Koninkrijk)

Stuart Smith putte uit jaren van diepgaand onderzoek om de waarheid over Skorzeny's carrière en complexe persoonlijkheid te achterhalen en schreef de biografie van Otto Skorzeny, Hitlers favoriete commando. Skorzeny, tot aan zijn dood in 1975 een overtuigd nazi, was een durfal met bravoure. Tijdens zijn studententijd in Wenen, waar hij in een schermduel zijn karakteristieke litteken opdeed, radicaliseerde hij al snel. Hij werd lid van de nazipartij en in de Tweede Wereldoorlog werd de civiel ingenieur kolonel bij de Waffen-SS. In 1943 selecteerde Hitler persoonlijk Skorzeny om Mussolini te bevrijden. Een paar maanden later was Skorzeny betrokken bij de voorbereiding op de uiteindelijk afgeblazen poging de geallieerde leiders Stalin, Churchill en Roosevelt te doden tijdens de Conferentie van Teheran. Nadat Skorzeny in 1947 werd vrijgesproken van oorlogsmisdaden, stierf hij uiteindelijk op 67-jarige leeftijd een natuurlijke dood.

zoeken in:
De Engelse titel weerhoudt mij (vooralsnog) ervan dit boek te lezen.

Die titel is nu aangepast naar wat er op de cover staat, is ook de hardcover volgens Amazon. Goodreads houdt vast aan dat oude wat van origine een titel was van Charles Whiting uit 1998.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:34 uur

geplaatst: vandaag om 14:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.