menu

La Lucina - Antonio Moresco (2013)

Alternatieve titel: Het Lichtje in de Verte

mijn stem
3,40 (15)
15 stemmen

Italiaans
Psychologisch

168 pagina's
Eerste druk: Mondadori, Milaan (Italië)

Een man leeft in totale eenzaamheid in een verlaten bergdorp. Maar elke nacht, op hetzelfde uur, verschijnt er een mysterieus lichtje aan de andere kant van de vallei. Wat is het? Iemand in een ander verlaten dorp? Een vergeten straatlantaarn? Als hij uiteindelijk op onderzoek uitgaat, vindt hij een jonge jongen die ook alleen woont, in een huis midden in het bos. Maar wie is dit kind echt?

zoeken in:
avatar van Lalage
2,5
Dit is niet aan mij besteed. Ten eerste ligt de schrijfstijl me niet zo. Er zijn soms erg lange zinnen met veel komma's, die je drie keer moet lezen om te begrijpen wat er staat. Dat kan ook aan de vertaling liggen. Ten tweede vind ik de inhoud niet bevredigend. Voor mijn gevoel blijven er veel open eindjes liggen. Misschien is het allemaal symbolisch en begrijp ik het eenvoudigweg niet.

3,0
Het begin vond ik veelbelovend, maar halverwege werd het toch wat teveel van hetzelfde. Lange zinnen, veel somberheid, veel duisternis, duistere bossen. Het einde was wat mij betreft niet verrassend, werd al vrij snel duidelijk, maar de weg er naartoe was soms bijzonder, soms vrij saai. Een aardig verhaal.

...stilte...
Het lichtje in de verte is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2021... de vertaling in het Nederlands wordt ook geprezen.

avatar van Pecore
4,0
Een boekje vol tegenstrijdigheden. Zo is het op een lichte manier geschreven, heeft de tekst een zweem van warmte over zich, maar handelt het over kille thema's als dood en nietigheid. En zo zou de verteller depressief zijn einde afwachten, maar zie ik een levenslustig en verwonderend mannetje voor me. Wat Moresco met die contrasten heeft willen bereiken is me niet duidelijk. Maar hij heeft in ieder geval ook een leuk boek willen schrijven en daarin is hij zonder meer geslaagd.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:23 uur

geplaatst: vandaag om 23:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.