menu

All the Truth Is Out: The Week Politics Went Tabloid - Matt Bai (2014)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Politiek

288 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

In mei 1987 leek senator Gary Hart uit Colorado - een onstuimige, hervormingsgezinde democraat - een zekerheid als presidentskandidaat van de partij en leidde met dubbele cijfers in de peilingen op George H. W. Bush. Vervolgens, in een tumultueuze week, leidden geruchten over huwelijksontrouw en een achtervolging van de pers hierop tot een media-razernij zoals nooit eerder was gezien. In het gerapporteerde verhaal van de val van de senator uit de gratie laat Matt Bai, columnist van Yahoo News en voormalig politiek hoofdcorrespondent van The New York Times Magazine, zien dat de Hart-affaire veel meer is dan de tragedie van één man: het betekende eerder een cruciale ommekeer punt in het ethos van politieke media, en de nieuwe levensnormen in het publieke oog. 'All the Truth Is Out' is een portret van de Amerikaanse manier van politiek, dat ons begrip verandert van hoe we onze presidenten kiezen en hoe het fundament van Amerikaanse waarden onder onze voeten is verschoven.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Seks, pers en politiek: de inquisitie van Gary Hart | VRT NWS: nieuws
Een onthutsende politieke geschiedenisles van Björn Soenens over een veelbelovende vergeten presidentskandidaat. Een politieke kruisiging die het tegenwoordige verloop van de presidentsverkiezingen in dat land duidelijk verklaart.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:16 uur

geplaatst: vandaag om 16:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.