menu

Troy: The Siege of Troy Retold - Stephen Fry (2020)

Alternatieve titels: Troje: De Avonturen van Odysseus | Troy: Our Greatest Story Retold | Stephen Fry's Great Mythology #3

mijn stem
3,81 (8)
8 stemmen

Engels
Historisch

432 pagina's
Eerste druk: Michael Joseph, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Nadat Paris de beeldschone Helena heeft weggekaapt naar Troje, trekken de Grieken met een vloot van duizend schepen ten strijde tegen de Trojanen. Het is het begin van een huiveringwekkende strijd, een wrede belegering, die maar liefst tien jaar zal duren. Troje is het klassieke verhaal waarin heldendom en haat, liefde en verdriet, wraak en spijt, hoop en wanhoop samenkomen. In deze grootse mythe wordt de mens tot op het bot ontleed.

zoeken in:
avatar van Sir Spamalot
4,0
Natuurlijk ken ik de Blockbuster uit 2004 met allerlei mooi volk als Brad Pitt en Orlando Bloom (Legolas!) maar het blijft een Hollywood productie met de nodige spectaculaire speciale effecten om de massa te plezieren. Voor mij was die film één maal interessant omdat...

Ik ken sinds mijn schoolgaande, lang vervlogen jeugd de boeken van Homeros, de Iias en de Odyssee, ik heb ze nog gelezen met heel veel plezier in het Oud-Grieks. Na de eerdere "Griekse" boeken van Stephen Fry liet ik deze natuurlijk bij mij afleveren. Het was opnieuw boeiend om een traditioneel erudiete auteur dit verhaal te zien vertellen doch met minder vleugjes humor dan de vorige boeken Mythos en Heroes. Misschien valt er ook minder te lachen door de kleinere aanwezigheid van de Goden van de Olympus, wellicht is er minder te lachen door het onderwerp van het boek, de Trojaanse Oorlog, waar het mensdom een grotere rol voor zich opeist met vaak destructieve gevolgen.

Je kunt hierover filosoferen, maar of dit hier de plaats voor is, dat weet ik niet. Ik weet wel dat ik opnieuw een tof boek heb gelezen van Stephen Fry en als de geruchten kloppen (en de muzen willen meewerken) is de Odyssee zijn volgend project, voorzien voor november 2022 (bron: Goodreads).

Gast
geplaatst: vandaag om 13:00 uur

geplaatst: vandaag om 13:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.