menu

De Vader van Grace - Carolijn Visser (2020)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Historisch

80 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

Wanneer de zesjarige Carolijn Visser voor het eerst bij haar school­vriendinnetje Grace Comijs thuiskomt, zit daar in de huiskamer een zwarte man: de vader van Grace. Carolijn is stomverbaasd. Jaren later, zal ze samen met Grace de geschiedenis van de familie Comijs ontraadselen. Na de dood van haar beide ouders vond Grace een stapel brieven in een hutkoffer: berichten van haar Indo­Afrikaanse vader aan een veel jonger Zeeuws meisje dat haar moeder zou worden. 'De vader van Grace' is het verhaal over een grote liefde, over een jong gezin dat uiteindelijk Indonesië moet ontvluchten en terechtkomt in een onbewoonbaar verklaarde woning in Middelburg. En hoe het haar vriendin verging nadat Carolijn haar uit het oog verloren was – tot ze haar terugvond in Amsterdam.

zoeken in:
avatar van Lalage
4,0
Dit is het Zeeuwse boekenweekgeschenk, maar het is ook elders in Nederland te koop.

avatar van Lalage
4,0
Een groot deel van dit boek is gebaseerd op de brieven die de vader van Grace, Adel, schreef aan moeder Nel tijdens hun verlovingstijd. Carolijn Visser heeft veel heeft gereisd en verstaat de kunst om verhalen van gewone mensen meeslepend te vertellen.

De vader van Grace – Carolijn Visser | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 02:57 uur

geplaatst: vandaag om 02:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.