menu

The Christmas Party - Karen Swan (2019)

Alternatieve titel: De Ierse Erfenis

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Romantiek

472 pagina's
Eerste druk: Pan Macmillan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Ottie, Pip en Willow komen na de dood van hun vader samen in het familiekasteel. Daar horen ze tot ieders verrassing en ontsteltenis dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Waarom zij? Willow vertrok drie jaar eerder naar Dublin en is vervreemd geraakt van haar familie. Als ze aankondigt het kasteel te verkopen, lijkt dat dan ook de ultieme wraak. Haar beslissing drijft Ottie en Pip tot het uiterste: Pip riskeert alles om haar eigen toekomst veilig te stellen, en Ottie neemt een beslissing die levens kan ruïneren. De zussen moeten hun verleden onder ogen zien als ze elkaar niet voorgoed willen verliezen.

zoeken in:
4,0
Karen Swan woont in Sussex. Ze heeft haar carrière als journalist opgegeven om zich volledig op haar gezin en het schrijven van boeken te kunnen concentreren. Ze is onder andere gekend door het boek ‘De Spaanse belofte’.

De Ierse erfenis gaat over 3 zussen; Ottie, Pip en Willow. Hun vader is recent verleden en alle drie komen ze samen in het familiekasteel in Ierland. Ottie en Pip zijn altijd in het kasteel blijven wonen maar Willow is 3 jaar geleden naar Dublin vertrokken. Ze had toen haar familie de rug toe gekeerd. Nu de erfenis besproken wordt blijkt dat Willow het kasteel erft. Dit tot ieders verbazing. Waarom zij? Willow wil het kasteel verkopen maar Ottie en Pip willen alles doen om dit tegen te houden. De zussen dienen naar geheimen vanuit het verleden te kijken om uit deze situatie te geraken.

De setting die geschetst door Swan is zo zalig! De ruige kliffen van de stormachtige Ierse kust! Swan kan dit beeldend beschrijven waardoor je je als lezer hier effectief waant. De achtergrond lijkt eerder donker maar toch werd er een integere en liefdevolle setting gecreëerd.

De schrijfstijl is lekker vlot. Je wordt meteen opgenomen in het verhaal en voelt een drive om lekker te willen verderlezen. Er heerst een bepaalde spanning doordat het verhaal barst van de geheimen en intriges. Deze weten steeds je nieuwsgierigheid te prikkelen. De personages zijn krachtig uitgewerkt; 3 totaal verschillende zussen die elk hun eigen problemen met zich meedragen. Allen met hun eigen persoonlijkheid.

Een boek over familiebanden en liefde die overheersend is in een prachtige setting. Een hartverwarmend verhaal!

Gast
geplaatst: vandaag om 18:51 uur

geplaatst: vandaag om 18:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.