menu

Mean Deviation: Four Decades of Progressive Heavy Metal - Jeff Wagner (2010)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch

364 pagina's
Eerste druk: Bazillion Points, New York (Verenigde Staten)

De alom gerespecteerde redacteur van het muziekblad Metal Maniacs Jeff Wagner analyseert hier de onstuimige kan van het metalgenre in dit zeer uitgebreide geschiedenis van een nimmer aflatende en ambitieuze muzikale subcultuur, te weten progressive (rock en) metal. Beginnend bij de invloedrijke inspanningen in het midden van de jaren '70 van bands als Rush en King Crimson, rolt hij een heel tapijt aan geluiden en stijlen uit, waaronder Qüeensrÿche, Fates Warning en Dream Theater. Maar ook de extreme prog pioniers Voïvod en Celtic Frost, Noorwegens post-black metal avant-garde acts als Ulver en Arcturus komen aan bod. In de jaren '90 lieten Ayreon, Pain of Salvation en vele anderen van zich horen. Doorheen de geschiedenis van het genre moest men vechten tegen het getij van traditie en conservatisme, maar prog metal heeft bewezen één van de meest levensvatbare en tevens kneedbare vormen van moderne muziek te zijn.

zoeken in:
ZAP!
Voor de liefhebber. Van prog metal welteverstaan. En daar hoor ik bij. Heb hier wel wat tips opgedaan, maar niet zoveel als ik zou willen, oftewel: de meesten die echt zwaar de moeite zijn, kende ik al. Toch geen straf om eens uitgebreid dit stukje muziekgeschiedenis tot mij te nemen, al is het alweer een tijdje gelezen dat ik het las. Lijkt mij dat er sinds 2010 wel een aantal hoofdstukken bij geschreven kunnen worden, er is toch alweer veel gebeurd op dat gebied.

Niet bij uitstek een boek om een cijfer aan uit te delen, en dat laat ik dan ook maar achterwege.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:26 uur

geplaatst: vandaag om 13:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.