menu

De Engelen van Elisabeth - Els Florijn (2020)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Historisch

256 pagina's
Eerste druk: Mozaïek, Utrecht (Nederland)

Dordrecht, 1890. Elisabeth de Lange, drieëntwintig jaar oud, wordt verdacht van de moord op twee van haar kinderen. Bij gebrek aan bewijs wordt ze krankzinnig verklaard, en ze komt in een gesticht terecht. Ze klampt zich vast aan de hoop haar zoontje Jan nog een keer te mogen vasthouden. Voor wat er daarna zal gebeuren, sluit ze haar ogen – tot dat niet langer kan.

zoeken in:
avatar van Tiany
4,0
Dit boek heeft mij heel vaak dieper laten nadenken, tijdens het lezen kon ik de beelden voor me zien, de sfeer en de pijn voelen, zo levendig is dit boek geschreven. In het begin is het wel even wennen dat het verhaal om en om van de ene tijdspanne naar de andere gaat, maar dat wend snel omdat het korte hoofdstukken zijn. Arme Elisabeth, wat een hard leven heeft ze ondergaan, ook haar familie, de vrouwen in het gesticht, en de mensen in die tijd. Het is ook zo dat men het probleem “postnatale depressie” toen nog lang niet kende, er wordt dus ook niet over gesproken in het boek. Als men vroeger vrouwen niet begreep, of een ziekte had welke onbekend was, werden ze meestal aanzien als krankzinnig, of zelfs een heks. Het waren vreselijke en onrechtvaardige tijden voor vrouwen. Blij dat wij in het heden leven.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:48 uur

geplaatst: vandaag om 20:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.