menu

Exciting Times - Naoise Dolan (2020)

Alternatieve titel: Opwindende Tijden

mijn stem
2,50 (4)
4 stemmen

Engels
Sociaal

288 pagina's
Eerste druk: Weidenfeld & Nicolson, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Ava uit Dublin is onlangs in Hongkong komen wonen en vult haar dagen met het geven van Engelse les aan rijke kinderen. Julian, eveneens expat, is bankier. Een die graag geld uitgeeft aan Ava, met haar naar bed gaat en fluctuerende valuta met haar bespreekt. Maar als ze hem vraagt of hij van haar houdt, komt hij niet verder dan: "Ik mag je heel erg graag." Dan komt Edith in het spel. Deze stijlvolle, ambitieuze, in Hongkong geboren advocate neemt Ava mee naar het theater en trakteert haar op verse bloemen. Ava wil Edith zijn – en ze wil de hare zijn. Maar dan schrijft Julian aan Ava dat hij na een paar maanden in het buitenland terugkomt naar Hongkong… Moet Ava de draad van haar gemoedelijke leventje met Julian blijven volgen, of een sprong in het diepe wagen met Edith?

zoeken in:
avatar van Wickerman
2,5
Er gebeurt weinig anders dan het vertellen over zielenroerselen. Hier ben ik vaak niet vies van, maar het hoofdpersonage is vervelend en zeurderig. Ik had er meer van verwacht. Jammer.

avatar van mjk87
1,0
Ergens zie ik wel waar Dolan heen wil, punt is dat ze een beeld probeert te schetsen van jonge mensen (laat ik het vreselijke woord Millenials maar gebruiken) dat haar simpelweg niet lukt. Dit boek bestaat vooral uit gesprekken tussen mensen, sfeerschepping of een wereld scheppen gebeurt nergens. Terwijl zulke thematiek dat wel nodig heeft om te overtuigen. Om überhaupt over te komen trouwens. Dan zijn de drie hoofdfiguren ook volstrekt oninteressant, mist het boek detail (wel nodig in dit boek) en is de stilistisch ook weinig bijzonder. 1,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:18 uur

geplaatst: vandaag om 11:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.