menu

Wizards and Demons: The Uriah Heep Story - Dave Ling (2002)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie

227 pagina's
Eerste druk: Classic Rock, Stratford-upon-Avon (Verenigd Koninkrijk)

Dit is het waargebeurde verhaal van een legendarische rockband, Uriah Heep. Met een verkoop van meer dan 30 miljoen albums is de Uriah Heep-sage een achtbaanrit door de hoogtepunten van roem, fortuin en succes - een verhaal dat zich vandaag de dag voortzet. Uriah Heep kon en had een begrip moeten zijn, maar het lot besliste anders. Naast de bedwelmende dagen van triomf, delen we ook de overeenkomstige duik in verkeerde inschattingen, pech, alcoholisme, drugsverslaving en zelfs de dood. Voor het eerst leren we wat er echt gebeurde tijdens de carrière van een rockband die uit de top van de rockwereld viel, vervolgens terugkwam en voor volle zalen speelde in het nieuwe millennium, meer dan dertig jaar na de oprichting van de band.

zoeken in:
Los van het feit dat corresponding plunge into misjudgement ook anders te vertalen valt, beschouw ik toevoeging van deze biografie wel als een persoonlijke mijlpaal omdat dit zo'n beetje de enige Uriah Heep-biografie is die er te vinden valt en er eerder vergeefse naspeuringen waren verricht om het op BM te krijgen, totdat ik synopsis en cover op Amazon.uk vond, daar aangeboden voor £125.00, wat misschien iets over de zeldzaamheid zegt. Dave Ling publiceerde najaar 2011 nog een digitaal volledig geïllustreerd UH-boek: Uncensored On the Record.

Is trouwens geen first edition cover, dat gegeven wordt daarop aangegeven en ook de auteursnaam. Voor BM zou je dan een afbeelding op minimumformaat krijgen van twijfelachtige kwaliteit en Uriah Heep zelf is ook al lang niet meer zo authentiek als het geweest is.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:13 uur

geplaatst: vandaag om 13:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.