menu

Kot Sjrjòdingjera - Anton Botev (2013)

Alternatieve titels: De Kat van Schrödinger | Кот Шрёдингера

mijn stem
geen stemmen

Russisch
Fantasy / Humoristisch

20 pagina's
Eerste druk: Volga (periodiek), Saratov (Rusland)

In ‘De Kat van Schrödinger’ reist de ik-figuur, een student, af naar het Karelische dorp Pitkjaranta met een James Bond-achtige missie: het redden van de wereld. De gek van dienst, die niets liever wil dan het op afstand veroorzaken van de eindexplosie, is zijn eigen professor in de kwantummechanica, die bovendien erotische krachten toedicht aan de slotknal. In het dorp blijken de mensen een opvallende kennis te dragen van het onzekerheidsprincipe van Heisenberg. Er ontstaat daardoor een vreemde mengeling van slapstick, boerse verliefdheden en wetenschappelijke redenaties. Zeker als het gerucht gaat dat in Pitkjaranta een nog levende Albert Einstein rondloopt, die de snode plannen van de kwantummechanicus kan dwarsbomen.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Voor zijn debuutverhaal, dat in 2013 in het tweemaandelijkse literair en artistiek periodiek 'Volga' verscheen, ontving Anton Botev op 12 december 2013 de onafhankelijke literaire prijs 'Debuut' in de categorie 'fantasy' van de Humanitaire Stichting 'Generatie'. Een liefdadigheidsstichting die is verbonden aan de persoon Andrej Skotsj; een afgevaardigde van de Doema van de Russische Federatie.
Deskundige lezers beoordelen ingediende werken op een tienpuntenschaal en leggen die werken met een review voor aan een jury; binnen elk van de diverse prijscategorieën wordt gewerkt met een longlist van 15 à 20 werken. Deze lezers worden jaarlijks voor 50% vervangen, de jury rouleert eveneens.

De fysicus Anton Botev treedt verder als acteur op in de gelijknamige kortfilm van slechts zestien minuten die op 27 december 2013 van zijn verhaal is uitgebracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:40 uur

geplaatst: vandaag om 22:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.