menu

Sterker dan de Wind - Mary Schoon (2020)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Streek/Familie / Romantiek

240 pagina's
Eerste druk: Zomer & Keuning, Utrecht (Nederland)

Tjeerd woont sinds de dood van zijn ouders alleen in zijn molen. Hij heeft verkering met Janna, die verderop woont. Janna’s moeder Dora vindt het saai op het platteland en zoekt overal vertier, totdat ze midden in de nacht terugkomt en letterlijk een klap van de molenwiek krijgt. Janna verbreekt de verkering om voor haar moeder te zorgen. Waar ze niet op rekent, is dat Tjeerd zo snel een ander zal hebben…

zoeken in:
avatar van Tiany
4,0
Heerlijk boek. De eerste pagina’s begonnen rustig en was eigenlijk niet meer dan een romannetje. Maar dat veranderde al snel vanaf het moment dat het leven van Berend, Janna, Tjeerd en vooral “Dora” op hun kop wordt gezet door “de slag van de molen”. Geen moment zwakt het boek af, het blijft boeien. Er gebeurt heel wat in het leven van de molenaars. Doe er dan nog een portie boerendochter “Trees” bij, dan wordt het extra leuk om lezen. Dit is het tweede boek dat ik heb gelezen van “Mary Schoon”, vind haar schrijfstijl zeer mooi, menselijk, eenvoudig en toch steeds zeer boeiend. Een klein minpuntje is dat de verhalen nogal kort zijn, maar beter kort en goed dan lang en saai. Dit is zeker niet mijn laatste boek van deze schrijfster.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:46 uur

geplaatst: vandaag om 09:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.