menu

Iedereen Is Eigenaar van Iets - Youp van 't Hek (2007)

mijn stem
3,27 (11)
11 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Humoristisch

158 pagina's
Eerste druk: Rap, Amsterdam (Nederland)

Speelse columns over veelal actuele onderwerpen. De actualiteit van de week wordt nauwlettend door Youp van 't Hek gevolgd en dat betekent aandacht voor de godsdienstoorlog tussen de paus en moslims, voor de Schipholbrand, voor een Lingoloos Nederland, voor Maurice de Hond en de klusjesman, voor de slotact van de LPF, voor dwaze dames, voor Louis van Gaal, voor de kinderboot bij de Gay-parade, voor Moszkowicz, en voor veel meer zaken, die u helpen het geheugen op te frissen.

zoeken in:
3,5
Leuke, scherpe verhalen

avatar van gert_r
3,0
Achterklapjournaille. Babybottenbrekers. Bezitters van Rukkerini's. Blaricumse teefjes. Blinde IJslanders. Bungalowproleten. Bungelende hamlappen. Doorgesnoven mollen. Doorzonheksen. Druppelende Tena Lady's. Excuusnegers. Gorillagroupies. Graaigajes (al dan niet wonend in schurftvilla's). Hang- en schaatsbejaarden. Hoerroepers. Homongolen. Lelijke gerefo's. Maffiamaatjes. Manke Polen. Maurice de Politiehond (ook Maurice de Speurhond). Platjesfluisteraars. Pret- en knuffelnichten. Relmutsen. Roddeltrollen en -hoeren. Tietlifters. Vinexvulsel. Wassenaarse rimpelvullers. Zieke Fons.

Iedereen is eigenaar van iets. Youp van ’t Hek is eigenaar van de tekstverwerker waar de bovenstaande kwalificaties in 2007 zijn uitgerold.
Leuk? Niet leuk? Mwah. Van ’t Hek schrijft voortdurend in de hoogste versnelling, en dat zorgt voor een vermoeiend ritje.
Veel korte zinnetjes. Geen plaats voor lid- en/of werkwoorden. Zoals deze drie dus.
In de stukjes die over z’n eigen familie gaan zul je de kwalificaties overigens niet tegenkomen, dan is hij opvallend week.
De bundel sluit af met 3 verhaaltjes met een iets rustiger tempo, eerder verschenen in Hollands Diep.
Uit de laatste daarvan kan je opmaken dat Youp weet dat hij niet alleen maar fans heeft. Hij kan wel relativeren.
En dat is een goede zaak, want ook al valt er nergens zo goed over te twisten als over een verschil in smaak, uiteindelijk geldt wat er in Spaarndam op het voormalige raadhuisje staat:
"D'een eer 't, d'ander weert 't, wat deert 't".

Gast
geplaatst: vandaag om 20:12 uur

geplaatst: vandaag om 20:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.