menu

Aprilhäxan - Majgull Axelsson (1997)

Alternatieve titel: Aprilheks

mijn stem
3,31 (16)
16 stemmen

Zweeds
Psychologisch

424 pagina's
Eerste druk: Rabén Prisma, Stockholm (Zweden)

De gehandicapte Desirée is als baby door haar alleenstaande moeder in een inrichting geplaatst. Daarna heeft haar moeder zich over drie pleegdochters ontfermd zonder hun te vertellen dat ze ook een eigen dochter heeft. Als Desirée het leven van haar 'zussen' binnendringt omdat ze wil weten wie van de zussen 'het leven heeft gestolen dat voor mij bestemd was' wordt het evenwicht tussen de vrouwen verstoord.

zoeken in:
2,0
Dit boek wist me maar matig te boeien. Er wordt heel erg veel verteld over de personages. Zoveel, dat het boek focus mist. En als iets begon te boeien, dan werd het weer afgebroken om iets te vertellen over iemand anders in een andere tijd. Dat pseudo-diepzinnige gedoe van die Desirée had ook totaal geen effect (buiten onbedoeld komisch.) Verder mist het boek een lekkere climax. Daar had ik wel op gehoopt als het verder niet zo heel veel te bieden had.

De levensgeschiedenis van Birgitta vond ik nog wel interessant en sfeervol. Hoewel iets te makkelijk, zie je daar toch dat Axelsonn het best in zich heeft om iets interessants te schrijven.

5,0
Wat kan deze vrouw schrijven, dat is toch wel de voornaamste gedachte tijdens en na het lezen van dit boek; de derde van Axelsson die ik tot me heb genomen. Geen moment wordt deze thriller, waar je telkens weer wordt ondergedompeld in een andere tijd en sfeer, saai.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:17 uur

geplaatst: vandaag om 09:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.