menu

A Single Thread - Tracy Chevalier (2019)

Alternatieve titel: Een Losse Draad

mijn stem
geen stemmen

Engels
Sociaal

321 pagina's
Eerste druk: Viking, New York (Verenigde Staten)

Engeland, 1932. De gevolgen van de Eerste Wereldoorlog zijn nog altijd voelbaar. Violet Speedwell verloor zowel haar broer als haar verloofde en wordt door de maatschappij gezien als een 'overtollige' vrouw, gedoemd haar leven te slijten als oude vrijster. Vastbesloten om haar verstikkende moeder te ontvluchten en haar eigen plek te vinden, verhuist ze naar Winchester. Daar sluit ze zich aan bij de borduursters, een groep uiteenlopende vrouwen die de knielkussens voor de kathedraal maken. Al snel raken hun levens vervlochten en delen ze elkaars geheimen. Wanneer het ondenkbare dreigt te gebeuren en een nieuwe Wereldoorlog op uitbreken staat, blijkt Violets nieuw verworven onafhankelijkheid niet vanzelfsprekend.

zoeken in:
Helaas niet het beste boek van Chevalier. Eerlijk gezegd het minst aansprekende. Het lijkt wel of de schrijfster het vuur van de bezieling verloren is. Dit toonde zij al in haar vorige roman 'Nieuwe jongen' uit 2017, waarin zij haar inspiratie zocht in het navertellen van William Shakespeare's 'Othello'. Waar is de Tracey Chevalier gebleven van prachtige historische romans als "De jonkvrouw en de eenhoorn' (2003), 'Maagdelijk blauw' (1997) en 'Het meisje met de parel' (1999)?

Gast
geplaatst: vandaag om 03:18 uur

geplaatst: vandaag om 03:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.