menu

Een Week of Vier - Laura van der Haar (2020)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Sociaal

160 pagina's
Eerste druk: Podium, Amsterdam (Nederland)

Als een dodelijk virus steeds grotere delen van de wereld platlegt, komt een alleenstaande moeder in een voor haar vreemde stad voor een onmogelijke keuze te staan. Ze raakt zelf besmet met het virus, en om dit het hoofd te bieden zal ze een aantal weken worden opgenomen in het ziekenhuis. Omdat ze nog nauwelijks iemand kent in de stad, moet ze haar baby bij onbekenden achterlaten. Onder koortsachtige omstandigheden neemt ze een beslissing, zonder te weten of ze wel het juiste doet. 'Een week of vier' is een actuele en hartverscheurende roman over intense moederliefde tegen de achtergrond van een verhit Europa.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
De beste coronaboeken moeten nog geschreven worden Recensie Letter & Geest, bijlage dagblad Trouw d.d. 30 mei 2020.

avatar van Donkerwoud
Goed stuk trouwens, ik kan 't me ook echt niet voorstellen dat je nu al 'de coronaroman' geschreven kunt hebben.

avatar van Urquhart
3,5
Laura van der Haar weet goed een naargeestige, paniekerige en onzekere sfeer neer te zetten, dat past bij de plotselinge opkomst van een pandemie. Het verhaal weet tot het einde te boeien, maar laat mij toch wat onbevredigend achter.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:16 uur

geplaatst: vandaag om 17:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.