menu

Cold Day in the Sun - Sara Biren (2019)

Alternatieve titel: Op Glad IJs

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Romantiek

307 pagina's
Eerste druk: Harry N. Abrams, New York (Verenigde Staten)

Holland Delviss wil niets liever dan bekendstaan om haar talent als hockeyspeler, niet als een hockeyspeler die toevallig een meisje is. Om haar plekje in het jongensteam te behouden, heeft ze twee regels: train harder dan wie dan ook, zelfs als dat om vijf uur 's ochtends is, én val niet te veel op, zelfs als dat betekent dat ze de opmerkingen die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt moet negeren. Wanneer haar team wordt geselecteerd voor HockeyFest, een evenement dat op de televisie wordt uitgezonden, komt Holland toch in de schijnwerpers te staan. (Tot ziens, regel 2!) Niet iedereen is blij met haar nieuwe bekendheid, maar één persoon steunt haar ondanks alles: haar bazige coteamcaptain, Wes. En Wes blijft haar verrassen. Hij blijkt net als zij dol op glamrock uit de jaren tachtig en elke keer als hij haar aanraakt voelt het vreemd elektrisch. Met overal camera's op haar gericht, komt Holland gevaarlijk dicht bij het overtreden van haar derde regel: date nooit, maar dan ook echt nooit met een teamgenoot.

zoeken in:
3,5
Sara Biren studeerde creatief schrijven aan de University of Minnesota. Ze woont in Wisconsin met haar gezin. Op glad ijs is haar 2e YA-boek.

Holland Delviss is een vrouwelijke hockeyspeler. Iets wat niet veel voorkomt. Ze heeft talent en wil het maken in de sport. Haar schoolteam wordt geselecteerd voor HockeyFest. Een bekend evenement dat op tv wordt uitgezonden. Aangezien Holland het enige meisje is dat in het team speelt krijgt ze veel media-aandacht te verwerken. Iets wat ze liever niet wil. Wes is Hollands co-captain. Hij helpt Holland omgaan met de media. Beide groeien naar elkaar toe maar hij is eigenlijk de laatste persoon waar Holland op verliefd zou moeten worden.. Romances binnen een team zijn niet aangewezen.

Holland is een stoere chick. Ze laat zich niet doen door al het mannelijk geweld. Ze is ambitieus en toont zich naar de buitenwereld als een koele indringster. Welk meisje wil nu spelen in een jongensteam. Holland voelt zich hier goed bij en trekt zich niks aan de van de commentaren en opmerkingen maar inwendig speelt er toch een onzeker stemmetje zoekend naar bevestiging. De dynamiek tussen Holland en Wes is erg leuk. Wes heeft een irritant kantje dat jou toch ook een glimlach bezorgt. Door hun gelijkaardige muzieksmaak kunnen ze het beter met elkaar vinden en komen er ongewenst gevoelens kijken. Verboden liefdes blijven natuurlijk extra aantrekkelijk en ik ben er steeds voor te vinden!
Een hartverwarmende verhaallijn is ook de band die Holland heeft met haar familie. Ze is als enigste meisje opgegroeid tussen 3 broers. Dit zorgde echter niet voor verdeeldheid. Holland wordt op handen gedragen door haar broers en krijgt van hun veel steun. Een mooie toevoeging aan het verhaal.

Deze vent is niet een beetje irritant. Zijn suggestieve vragen bevallen me totaal niet; het is alsof hij me in een hoek probeert te drukken zodat ik iets zal zeggen wat ik niet bedoel. Ik zal niet toestaan dat hij me te slim af is.


Een mooi liefdesverhaal op YA-niveau. Sympathieke personages en een heerlijke schrijfstijl zorgen ervoor dat het verhaal een vlot verloop kent. Het kerstgevoel dat Biren creëert geeft een extra hartverwarmend gevoel!

Gast
geplaatst: vandaag om 00:23 uur

geplaatst: vandaag om 00:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.