menu

The Shadows - Alex North (2020)

Alternatieve titels: De Schaduwvriend | The Shadow Friend

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Engels
Psychologisch / Thriller

336 pagina's
Eerste druk: Celadon, New York (Verenigde Staten)

In 'De schaduwvriend' herinnert Paul Adams zich nog goed die vreselijke dag waarop de jonge Charlie Crabtree een van zijn klasgenoten vermoordde. Paul was zowel bevriend met Charlie als met het slachtoffer. Diezelfde dag verdween Charlie spoorloos en de wildste complottheorieën doen nog steeds de ronde op internet. Vijfentwintig later verwerkt Paul stukje bij beetje zijn jeugd. Maar wanneer zijn dementerende moeder een terugval krijgt, kan hij er niet meer omheen: hij moet terug naar zijn ouderlijk huis. Het duurt niet lang voordat alles uit de hand begint te lopen: zijn moeder is ervan overtuigd dat er een indringer in huis is, en Paul realiseert zich dat hij wordt gevolgd. Het zet hem aan het denken: wat is er daadwerkelijk gebeurd op de dag van de moord? Waar zou Charlie nu zijn?

zoeken in:
avatar van Insignificance
2,0
Ergens in dit boek zit een griezelig mysterie verstopt. Je merkt het zodra Charlie Crabtree aan bod komt. Ik zie 'em zo voor me, die kleine, gemene klootzak. Sardonische grijns, druipend van de dreiging. Jammer dat ene Paul degene is die de kar moet trekken en dat gaat hem wat mij betreft niet zo goed af. Een kleurloos, saai (ik-)figuur. Type waakvlam, amper op een vonkje te betrappen. Veel van z'n gedachten en dergelijke vond ik slaapverwekkend, minstens de helft voelt overbodig.

En maar herhalen. Het liefst cursief. Nee, sprankelen doet hij niet. Het hele boek eigenlijk niet. Of nauwelijks. Te veel geneuzel, te weinig venijn. Met name de moeizame relatie tussen Paul en zijn moeder neemt nogal wat ruimte in beslag. Het haalt de pit er uit. En dan is er nog een rechercheur die met allerlei vader perikelen rondloopt. Over overbodig gesproken.. Belachelijk onderdeel. Eng, spannend of iets in die geest wordt het, in het heden, op deze manier eigenlijk nooit. Tegenvaller.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:36 uur

geplaatst: vandaag om 09:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.