menu

Fair Warning - Michael Connelly (2020)

Alternatieve titels: Een Gewaarschuwd Man | Jack McEvoy #3

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Thriller

339 pagina's
Eerste druk: Little, Brown and Company, New York (Verenigde Staten)

Ervaren verslaggever Jack McEvoy heeft eerder moordenaars ontmaskerd. Wanneer een vrouw met wie hij ooit een onenightstand had wordt vermoord, stuit hij op het meest ingenieuze criminele meesterbrein waar hij ooit mee in aanraking is gekomen. McEvoy stort zich op de zaak – tegen alle waarschuwingen van de politie en zijn eigen redacteur in – en doet een schokkende ontdekking die deze moord verbindt met andere mysterieuze moorden. Maar ook hijzelf wordt verdacht en hij moet zich in allerlei bochten wringen om uit de gevangenis te blijven. In een race tegen de klok om zijn naam te zuiveren, komt McEvoy steeds dichter bij de identiteit van de seriemoordenaar. Die lijkt hem telkens een stap voor te zijn en weet zelfs meer van zijn slachtoffers dan ze konden vermoeden.

zoeken in:
avatar van Abubakari
3,0
Ik las ooit dat Stephen King hem één van de beste thrillerschrijvers noemde, omdat zijn verhalen realistisch zijn. En ik las dat zijn werk hier en daar Tarantinesk zou zijn. Ik had nog nooit iets van Michael Connelly gelezen tot ik bij Hebban een exemplaar van Een Gewaarschuwd Man won, de meest recente Connelly.

Hoge verwachtingen kortom, ook door de blurbs die ik las, al moet je die uiteraard sowieso met een kilo zout nemen, maar toch:
‘De beste thrillerschrijver van allemaal.’
‘Het zoveelste bewijs dat Connelly een van de grootmeesters van het genre is'.
Dat belooft wat.

Tsja, hoge verwachtingen, dat is bijna nooit een goed startpunt, ik vond het best een prima verhaal, maar echt heel spannend werd het niet heel vaak. De apotheose viel me ook wat tegen, kortom veel van verwacht maar toch niet aan die hoge verwachtingen voldaan. Ik had echt een coole geweldige spetterende thriller verwacht, eentje die boven de gemiddelde thriller uit zou steken en dat doet dit boek wat mij betreft niet. Ik vond het een onderhoudende thriller, niet saai ofzo, maar ook niet zo bijzonder als gehoopt. Een vrij gemiddelde thriller die je vrij vlot weer vergeten bent. Jammer, had op meer gehoopt.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:28 uur

geplaatst: vandaag om 12:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.