menu

Malorie - Josh Malerman (2020)

Alternatieve titel: Bird Box #2

mijn stem
2,88 (4)
4 stemmen

Engels
Griezel / Sciencefiction

320 pagina's
Eerste druk: Del Rey, New York (Verenigde Staten)

Twaalf jaar nadat Malorie en haar kinderen de rivier op voeren op zoek naar veiligheid, zijn blinddoeken nog steeds het enige wat de mensheid kan behoeden voor een gruwelijk einde. Eén blik op de wezens die de wereld bevolken zal iemand immers tot onuitsprekelijk geweld drijven. Er is nog steeds geen verklaring voor deze gebeurtenissen. En geen oplossing. Dan krijgt Malorie verbijsterend nieuws. Voor het eerst in jaren is er een sprankje hoop. Iemand van wie ze heel veel houdt is misschien nog in leven. Malorie staat voor een onmenselijke keuze: blijft ze in haar veilige, beschermde omgeving? Of begeeft ze zich in de duisternis, op weg naar een hoopvollere toekomst?

zoeken in:
avatar van DMF
3,0
DMF
Hoewel nog steeds vermakelijk, is Malorie toch beduidend minder dan zijn voorganger Bird Box. Dat verhaal wist me van mijn sokken te blazen: het vervolg voelt vooral als meer van hetzelfde. Het maakt allemaal net wat minder impact en Josh Malerman zou er goed aan doen om het succes niet verder uit te melken en het te houden bij deze twee verhalen.
Er zijn voldoende zeer spannende passages, maar het niveau van Bird Box wordt nergens gehaald.

* * *

2,5
Helemaal mee eens. Dit is geen goed vervolg. Er zit weinig verhaal in en vooral: het is echt niet goed geschreven. Lange zinloze uitweidingen die voortdurend op hetzelfde punt neerkomen. De karakterschetsen zijn ook mager. Dat merkte ik niet in Bird Box. Hoewel dat nu ook geen 'meesterwerk' is of zo, was het idee, de dramatische impact en de ontwikkeling van het verhaal wel goed. De interactie tussen de personages was sterk en het verhaal bouwde naar een sterke climax op. Niets van dat alles hier. Te weinig inspiratie, lijkt me de voor de hand liggende verklaring.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:48 uur

geplaatst: vandaag om 16:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.