menu

Epiloog bij Grote Verwachtingen - Geert Mak (2020)

mijn stem
3,21 (7)
7 stemmen

Nederlands
Historisch

85 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

In 'Epiloog' richt Geert Mak zich, net zoals in 'Grote verwachtingen', tot een denkbeeldige geschiedenisstudent uit 2069: "Als een donderslag bij heldere hemel waren wij aan de beurt. Wij, de zondoorstoofde generaties van deze decennia, werden in het voorjaar van 2020 plotseling uit onze roes wakker geschopt en proefden voorzichtig het woord 'noodlot' op onze tong." Wie had kunnen denken dat Mak zo snel al zou moeten getuigen van de grootste maatschappelijke ontwrichting sinds de Tweede Wereldoorlog? Oorlogen en epidemieën zijn vanouds de grootste gevaren die de mens bedreigen. Geen Europeaan die dacht een van beide nog mee te zullen maken in ons deel van de wereld, in de huidige tijd – totdat de coronapandemie uitbrak. Plotseling werden ook wij in het welvarende Europa geconfronteerd met een gigantisch gevaar. De hele samenleving kwam tot stilstand.

zoeken in:
Een derde epiloog zou (niet) vreemd zijn.

avatar van chiel
Dr.Strangelove schreef:
Een derde epiloog zou (niet) vreemd zijn.
Over?

Nou de corona crisis is nog niet echt voorbij.
De verkiezingen in usa die misschien wel heel vreemd gaan lopen.
Brexit een no-deal.
Het heeft er alle schijn van dat we op een kantelpunt in de geschiedenis zitten groter als de kantelpunten in de 20ste eeuw.
Trump (een kat in het nauw maakt rare sprongen)
Rusland en China die misschien nog een kunstje flikken.
De financiële crisis na de corona crisis
Zuid-Europa dat (en ik geef ze daar gelijk in) toch niet meer veel zullen pikken van ons arrogante neo-liberale regering. Rutte met zijn beschuldigende vingertje.
Etc etc chiel

Gast
geplaatst: vandaag om 13:31 uur

geplaatst: vandaag om 13:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.