menu

Love Is Blind - M.J. Arlidge (2020)

Alternatieve titel: Wat Jij Niet Ziet

mijn stem
2,64 (14)
14 stemmen

Engels
Thriller

95 pagina's
Eerste druk: Stichting CPNB, Amsterdam (Nederland)

Emma Forbes is verliefd. Sinds ze ex-soldaat Mark ontmoette, kan ze aan niets anders denken. Mark is door zijn tijd in het leger zowel mentaal als fysiek beschadigd, maar zijn littekens maken hem alleen maar aantrekkelijker. Eindelijk kan de blindgeboren Emma voor iemand zorgen, in plaats van altijd zelf te worden verzorgd. Dan wordt de stad opgeschrikt door een reeks gruwelijke inbraken. Een mysterieus figuur sluipt in het holst van de nacht huizen in, waar hij zijn nietsvermoedende slachtoffers aanvalt, vernedert en genadeloos martelt. De politie heeft maar één aanknopingspunt: de dader heeft een opvallend litteken in zijn nek. Is het toeval, of maakt Emma’s onvoorwaardelijke liefde haar blind voor wie Mark werkelijk is? Uitgegeven ter gelegenheid van De Spannende Boeken Weken 2020, voorheen bekend als De Maand van het Spannende Boek.

zoeken in:
avatar van LuukRamaker
2,5
Een goed leesbaar verhaal waarin het spanningselement zeer zeker aanwezig is en waarvan de ontknoping verre van beroerd is. Het is echter jammer dat het teert op een romance, die weliswaar uitgebreid wordt belicht (voor zover dat over het beperkte aantal pagina's mogelijk is) maar gevoelsmatig te gemakkelijk tot stand komt. Gezien de relatief kleine omvang van het boek was het geloofwaardiger geweest als de liefdesverhouding al vorm had gekregen voor aanvang van het verhaal of had het verhaal, voor wat de betreffende relatie betreft, beter wat uitgerekt kunnen worden over een langere tijdspanne, al dan niet met enkele tijdsprongetjes. Nu is het immers moeilijk er een serieuze relatie in te zien en hebben de relatieproblemen hierdoor weinig impact. Maar dat blijf ik persoonlijk sowieso het lastige vinden van korte verhalen: in vele gevallen begeef je je te kort tussen de personages om echt met ze mee te kunnen leven.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:40 uur

geplaatst: vandaag om 20:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.