menu

The Parisian’s Return - Julia Stagg (2012)

Alternatieve titels: De Dorpswinkel van Madame Josette | Fogas Cronicles #2

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Frans
Humoristisch / Streek/Familie

320 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het dorpje Fogas in de Franse Pyreneeën wordt opgeschrikt door een vreemde snoeshaan. Maar het blijkt Fabian, een oud-dorpsbewoner. Fabian is teruggekomen uit Parijs om de dorpswinkel grondig te moderniseren. Helaas worden al zijn pogingen daartoe met een luidkeels 'non!' weggehoond. Hij wil de moed bijna opgeven wanneer hij onverwacht wordt getroffen door een meeslepend 'chanson d'amour'.

zoeken in:
3,0
Apart boek. Ik heb het opgepakt als een sfeerbeschrijving van een Frans dorpje aan de voet van de Pyreneeën. Met een lach en een traan en ook humoristisch. Sprak mij best aan. En dat klopt dus ook wel, maar zo tegen 2/3de van het boek gaat het een andere kant op en krijgen aan het eind (redelijk onverwacht) forse thrillerelementen de overhand. Tja ... En dan is er een Engelse die het Frans met een fors accent spreekt, hetgeen de vertaalster overgenomen heeft in de Nederlandse vertaling met veel Rrr in de woorden. En er is de geest van de overleden man van de kroegbazin tegen wie gepraat wordt. Dat geheel maakt het wel een aardig boek, maar onevenwichtig en soms ook gewoon ongeloofwaardig.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:28 uur

geplaatst: vandaag om 21:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.