menu

In a Country of Mothers - A.M. Homes (1993)

Alternatieve titel: In een Land van Moeders

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Psychologisch

275 pagina's
Eerste druk: Alfred A. Knopf, New York (Verenigde Staten)

Claire Roth is een psychotherapeute met een bloeiende praktijk. Ze is getrouwd met Sam een man die van haar houdt en die advocaat is. Ze hebben twee jongens die nog naar school gaan. Niets mis mee. Jody Goodman is een jonge vrouw die werkt bij een bekende filmregisseur. Ze doet het daar goed en kan promotie maken. Maar ze ziet daarvan af want ze wil eerst nog haar langverwachte wens in vervulling laten gaan, studeren aan de filmacademie van de UCLA. Jody is door haar ouders geadopteerd. Haar therapeut heeft haar doorverwezen naar Claire. En Claire heeft voordat ze trouwde een zojuist geboren baby voor adoptie afgestaan. Zowel Claire als Jody blijken nog onverwerkte gevoelens over hun adoptie te hebben.

zoeken in:
3,5
De info op de Nederlandse cover geeft heel veel info weg, waaronder hoe het verhaal ongeveer zal aflopen. Dat is jammer. Maar gelukkig had ik (deze keer) niets hiervan tevoren gelezen. Ik heb dit boek uitgekozen in verband met lovende recensies over andere boeken van deze auteur. Dan over het boek zelf: Het helpt als je niet afgeschrikt wordt door verhalen over de bijhorende problematiek van het werk en het leven van deze psychotherapeute en separaat daarvan over het leven van deze jonge cliënte ‘met issues’. En dan komen de belevenissen van de vrouwelijke cliënt het meest geloofwaardig over. De therapeute krijgt wel erg veel last van haar eigen problematische achtergrond en verliest zich daarin. Het boek neemt uitgebreid de tijd om het verhaal te vertellen. Wel even doorzetten dus, maar dan heb je een alleszins redelijk boek te pakken dat je zeker een aantal uren zal boeien.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:01 uur

geplaatst: vandaag om 14:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.