menu

The Summer Tree - Guy Gavriel Kay (1984)

Alternatieve titels: De Zomer Boom | The Fionavar Tapestry Book One

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Fantasy

323 pagina's
Eerste druk: McClelland & Stewart, Toronto (Canada)

Paul is een van vijf jonge mensen uit het hedendaagse Toronto die door de tovenaar Loren Silvermantel naar een andere wereld, genaamd Fionavar, worden gehaald. In deze wereld bevindt zich het Hoge Koninkrijk van Brennin dat lijdt onder een enorme droogte. In dit land bevind zich een boom, de Zomer boom, die gewijdt is aan de god Mornir. Het is sinds eeuwen de gewoonte dat de koning of een andere vrijwilliger in zijn plaats zich 3 dagen aan de boom laat hangen en zich opoffert aan de god Mornir. Paul, die erg lijdt onder het verlies van zijn vriendin biedt zich aan als vrijwilliger.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
4,0
Het eerste boek in een trilogie, die naar eigen zeggen van de auteur, in de geest van lord of the rings is geschreven. Eigenlijk wilde Gavriel Kay bewijzen dat er nog heel veel speelruimte is in de wereld van fantasy-romans en dat er tal van mogelijkheden zijn deze uit te beelden.
Er zijn fantasy romans waarbij de sfeer een plastieken, onrealistisch aandoende indruk geeft. Deze trilogie is gelukkig anders, het verhaal geeft het gevoel dat dit zou wel eens echt gebeurd zou kunnen zijn. Dat realisme wordt overgebracht door de vijf helden die, nog in het hedendaagse Toronto al te kampen hebben met al te menselijke pijnen en angsten en dan onverwacht in een heel ander universum zichzelf moeten bewijzen.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:18 uur

geplaatst: vandaag om 07:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.