menu

Europa28: Writing by Women on the Future of Europe - Asja Bakić, Zsófia Bán, Annelies Beck, Silvia Bencivelli, Hilary Cottam, Lisa Dwan, Yvonne Hofstetter, Nora Ikstena, Maarja Kangro, Kapka Kassabova, Sofia Kouvelaki, Carine Krecké, Caroline Muscat, Nora Nadjarian, Ioana Nicolaie, Bronka Nowicka, Tereza Nvotová, Ana Pessoa, Edurne Portela, Julya Rabinowich, Karolina Ramqvist, Apolena Rychlíková, Renata Salecl, Leïla Slimani, Janne Teller, Saara Turunen, Žydrūnė Vitaitė en Gloria Wekker (2020)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Verhalenbundel
Ideeënliteratuur / Politiek

256 pagina's
Eerste druk: Comma, Manchester (Verenigd Koninkrijk)

Europa28 is een project dat voortvloeit uit de keuze van de Kroatische stad Rijeka tot Culturele Hoofdstad 2020 van Europa.Voor een vierdaags festival in Rijeka, gepland in oktober 2020, hebben 28 vooraanstaande vrouwelijke auteurs, denkers en wetenschappers de opdracht gekregen een verhaal te schrijven over hun visie op de toekomst van Europa, over een nieuw perspectief voor die toekomst en over de wijze waarop Europa opnieuw kan worden opgebouwd. Uit elke lidstaat en uit het Verenigd Koninkrijk is daartoe een vrouw gekozen. Hun verhalen hebben de vorm van essays, fictie, korte toneelstukken. Europa28 vraagt wat het betekent om vandaag Europees te zijn. In de woorden van bijvoorbeeld Leïla Slimani, één van de personen die aan deze bundel een bijdrage leveren, bestaat Europees zijn uit het geloof dat we tegelijkertijd divers en verenigd zijn, dat de ander van ons verschilt maar gelijk is. Ondanks dergelijke grote idealen is er een groeiend gevoel dat Europa moet worden hersteld, of minimaal serieus opnieuw worden overdacht. Het rumoer van het opkomende nationalisme, met de wijdverspreide gevoelens van te worden beroofd van rechten zoals het stemrecht, moeten worden aangepakt als de dromen van sociale cohesie, Europese integratie en misschien zelfs de democratie moeten worden behouden.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (crew)
Het boek is een project van het jaarlijkse en prominente Britse ‘Hay Festival of Literature & Arts’, kortweg: ‘Hay Festival’, dat sinds 1988 wordt gehouden in Hay-on-Wye in Wales. Het literatuurfestival wordt normaal gesproken eind mei, begin juni gehouden en duurt tien dagen. Als gevolg van de coronacrisis, is het dit jaar echter teruggebracht tot een digitale variant.
Zie ook: Hay Festival Europa28 – Home - hayfestival.com

Gast
geplaatst: vandaag om 21:40 uur

geplaatst: vandaag om 21:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.