menu

The Almost Nearly Perfect People: The Truth about the Nordic Miracle - Michael Booth (2013)

Alternatieve titels: Der Er et Lykkeligt Land | The Almost Nearly Perfect People: Behind the Myth of the Scandinavian Utopia

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Kunst en Cultuur / Reis

415 pagina's
Eerste druk: Lindhardt og Ringhof, Kopenhagen (Denemarken)

De Denen zijn de gelukkigste mensen ter wereld en betalen de hoogste belastingen. 'Neutraal' Zweden is één van de grootste wapenfabrikanten ter wereld. Finnen hebben na de inwoners van de Verenigde Staten en Jemen het grootste wapenbezit per hoofd van de bevolking. 54 procent van de IJslanders gelooft in elfen. Noorwegen is het rijkste land ter wereld. 5 procent van de Deense mannen heeft seks gehad met een dier. Michael Booth woont al meer dan tien jaar onder de Scandinaviërs, verbijsterd door hun vele vreemde paradoxen en karaktereigenschappen en even verbijsterd door het onvoorwaardelijke enthousiasme voor alle Scandinavische dingen en 'hygge' die de rest van de wereld heeft overspoeld; waarbij het Deense 'hygge' ongeveer zoveel wil zeggen als 'gezelligheid' of 'knusheid'. Hij verlaat zijn zelfgekozen huis in Denemarken en gaat op reis door alle vijf de Scandinavische landen om te ontdekken wie deze nieuwsgierige stammen zijn, de geheimen van hun succes en, het meest intrigerend, wat ze van elkaar vinden. Onderweg ontstaat een genuanceerder, vaak donkerder beeld van een door taboes geplaagde regio, gekenmerkt door verstikkend parochialisme en bevolkt door extremisten van verschillende tinten.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Door het woonland van de schrijver, kwam 'Der Er et Lykkeligt Land' ('Er Is een Gelukkig Land') eerst op 25 september 2013 in het Deens uit in een vertaling uit het Engelse manuscript.
Vervolgens verscheen de Engelse uitgave op 6 februari 2014 bij Jonathan Cape te Londen.

De Engelse journalist Michael Booth schrijft met name over culinaire zaken en over reizen en woont al geruime tijd in Denemarken.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:38 uur

geplaatst: vandaag om 15:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.