menu

Ik Heet Reinier en Ons Huis Is Afgebrand - Joke van Leeuwen (2020)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Jeugdboek
Sociaal / Psychologisch

104 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

De avond dat het huis van Reinier afbrandt, verandert zijn leven voor altijd. In dit dagboek vertelt hij over wat hij meemaakt in het jaar na de brand, over het huis waar hij tijdelijk met zijn ouders gaat wonen en over alles wat hij bij de brand is kwijtgeraakt. Zijn verhaal wordt afgewisseld met de verhalen van kinderen die voor hem in het oude huis hebben gewoond.

zoeken in:
avatar van Mug
3,5
Mug
Zit lekker in een zoveelste 'ik heb zin in Joke van Leeuwen' fase. Een van haar nieuwste jeugdboeken bezit weer boordevol haar bekende stijl. Ditmaal weeft ze een drietal geschiedenisverhaaltjes in het boek.

Niet altijd even interessant of verrassend, maar oei oei oei, wat een prachtige passages weer. Alsof ze me deze keer weer in een paar zinnen lekker en zeer treffend psychologisch onder de loep legt.

Mijn vader weet geloof ik niet goed hoe huilen gaat. Hij wordt bozig. Misschien is het een soort huilen dat binnenblijft.

Inclusief bijpassende illustratie. Raak! Even inlijsten voor mijn dochter...

Gast
geplaatst: vandaag om 16:52 uur

geplaatst: vandaag om 16:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.