menu

The Sixth Wicked Child - J.D. Barker (2019)

Alternatieve titel: Vergeef Me

mijn stem
4,38 (20)
20 stemmen

Engels
Thriller / Psychologisch

518 pagina's
Eerste druk: Hampton Creek, New Castle, NH (Verenigde Staten)

Als Anson Bishop – hoofdverdachte van een reeks gruwelijke moorden – zich overgeeft aan de politie, legt hij een schokkende getuigenis af. Een getuigenis die niet alleen het onderzoek naar de seriemoorden op losse schroeven zet, maar ook de levens van de betrokken detectives verandert. Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden enkele minuten na elkaar vier lijken aangetroffen. Ze zijn in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Bij alle vier worden de woorden ‘Vader, vergeef me’ gevonden. Voor detective Sam Porter halen de woorden lang vergeten herinneringen naar boven, aan een verleden dat hij diep begraven heeft. Maar als Bishop in hechtenis zit, wie is dan de moordenaar?

zoeken in:
avatar van predator
5,0
Een geweldige afsluiting van de trilogie. Je wil maar blijven doorlezen, doordat ieder hoofdstuk wel een cliffhanger heeft. Heel knap gedaan, zonde dat het afgelopen is.

avatar van Arkan
5,0
Een meesterlijke finale staat er geschreven, en ja, het is zeker en vast een adembenemend einde van deze trilogie.
Origineel, spannend, briljant, meesterlijk.

Goed uitgewerkte personages, een origineel plot, vraagtekens tot het einde toe, spanning tot het einde toe.
En nee, je weet echt niet wie nu werkelijk de dader is, je gelooft het ene niet, maar twijfelt, je bent zeker van de andere, maar je gaat weer twijfelen.

Het derde deel is minder gruwelijk dan de beide voorgaande boeken, maar dit doet zeker en vast niks af aan het boek zelf.

Het boek is zooo vlotjes leesbaar. De vele korte hoofdstukken bouwen het verhaal op, en toch heeft elk hoofdstuk apart zijn climax. Fenomenaal.

Dit zijn gewoon pareltjes voor de echte thriller-liefhebber.

avatar van Rufus
4,5
Prettig om te lezen, spannend een onverwacht einde.
Toch geen 5 sterren, helaas, moeilijk om soms de namen uit elkaar te houden.
4,5****

avatar van Insignificance
3,5
En vergeef mij dat ik dit toch nog best leuk vond. Geruime tijd althans. De plot was al redelijk bezopen, hier gaan de remmen pas echt los. Draaien en keren in een razend tempo en om de haverklap een cliffhanger; het kan niet op. Het beste wat je kan doen is er niet (te lang) bij stilstaan en je maar gewoon mee te laten voeren in deze idiote seriemoordenaarszaak, waar vrijwel niets is wat het lijkt.

Lukte me nog best aardig, al vond ik het op zeker moment ook wel vermoeiend worden. Zo'n sterk karakter is Sam Porter nou ook weer niet. Zijn rol is hier gelukkig wel ietwat bescheidener vergeleken met het vorige deel. Mijn uitblinker is het niet. Die rol is weggelegd voor zijn tegenstander, Anson Bishop. Met name de jonge Anson Bishop. Ik vond ze (weer) ijzersterk, die vermaledijde dagboekstukken.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:00 uur

geplaatst: vandaag om 17:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.