menu

Pizzamaffia - Khalid Boudou (2007)

mijn stem
2,65 (10)
10 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Avontuur

224 pagina's
Eerste druk: Moon, Amsterdam (Nederland)

Brahim heeft alles mee. Hij is een knappe, aardige jongen van zestien en wil wat bereiken in zijn leven. Hij doet het goed op school, is sportief, maakt muziek en heeft een leuk vriendinnetje, Alice. Zijn licht gehandicapte vader is eigenaar van Pizzeria Novara. Ooit heeft hij deze zaak van zijn laatste centen gekocht, en vanwege zijn handicap door een jongere broer laten leiden. Na wat kleine ruzies besluit deze lievelingsoom van Brahim om de zaak te verlaten en niet veel verderop in de wijk een eigen pizzeria te beginnen. De vader van Brahim voelt zich gekwetst en verraden. Dit leidt tot allerlei spanningen binnen het gezin: Brahim moet de leiding over de zaak op zich nemen. Vervolgens woedt een hevige strijd tussen de twee families en Brahim wordt daarin meegetrokken. Hoe Alice ook probeert om hem op andere gedachten te brengen, Brahim raakt - aangemoedigd door zijn eerzuchtige vader - steeds verder verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families; om klanten, om geld maar vooral om de eer en trots. School en goede vrienden verdwijnen naar de achtergrond, Brahim wordt agressiever en lijkt geen middel te schuwen om de pizzaoorlog voor zijn vader te winnen. Zelfs niet een pistool.

zoeken in:
0,5
Slecht boek.. je blijft ook in die taal hangen

avatar van Dee-e
Ik vond de taal juist heel erg bij de sfeer van het boek passen.

0,5
Dee-e schreef:
Ik vond de taal juist heel erg bij de sfeer van het boek passen.


Ja bij het boek wel.. ma je neemt het zelf over.. (mijn mening)
soms zitten er hele irritante woorden tussen.. zoals habibi

Boons Lander

Ik vond het een goed boek omdat de hoofdpersonage Brahim je echt meeneemt in zijn verhaal. Het is alsof je de hele tijd bij Brahim bent en hem de hele tijd volgt. Ook heeft het hoofdpersonage zo zijn eigen taal in het verhaal en komen sommige woorden hierdoor dikwijls terug, bijvoorbeeld het woord: ‘Wallah’. In het boek komen ook gewone dagelijkse dingen voor zoals de vader-zoon relatie. Deze relatie is in het begin van het verhaal niet goed en op het einde voel je dat ze meer naar elkaar zijn toegegroeid.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:48 uur

geplaatst: vandaag om 22:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.