menu

Doce Cuentos Peregrinos - Gabriel García Márquez (1992)

Alternatieve titel: Twaalf Zwerfverhalen

mijn stem
3,70 (10)
10 stemmen

Spaans
Verhalenbundel
Sociaal / Psychologisch

226 pagina's
Eerste druk: Mondadori, Madrid (Spanje)

Er is een ten val gebrachte president die aan het meer van Genève verblijft, maar niet kapot te krijgen blijkt. Een oude hoer in Barcelona voelt haar einde naderen en bezoekt de plaats van haar toekomstige graf met haar enige echte vriend, de hond Noi. Een Argentijnse wil naar Rome om de paus te zien, maar haar voornemen staat onder een slecht gesternte. Terwijl hun ouders op cruise gaan, blijven twee broertjes in hun vakantieverblijf op Sicilië en besluiten hun strenge Duitse gouvernante te vergiftigen. Twaalf verhalen met typische thema's van Marquez als eenzaamheid, liefde en de dood.

zoeken in:
avatar van Rio Negro
4,0
Prachtige verhalenbundel. Stuk voor stuk Marquez op zijn best. Kennelijk is deze bundel niet erg bekend, aangezien er verder nog niet op gestemd is. Een aanrader wat mij betreft.

3,0
Een teleurstelling voor mij. Na Afval en Dorre Bladeren voelen deze kortverhalen quasi allemaal, buiten Maria dos Prazeres, als tamelijk inspiratieloos en ontberend aan vele ingrediënten die eerstgenoemd boek zo rijk maakten.
Vaak mooi opgezette personages, maar door lome plots komt het er maar zelden tot niet uit.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:50 uur

geplaatst: vandaag om 07:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.