menu

The Light in Hidden Places - Sharon Cameron (2020)

Alternatieve titel: Bij Mij Ben Je Veilig

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch

400 pagina's
Eerste druk: Scholastic, New York (Verenigde Staten)

Het is 1943, en Stefania werkt bij de joodse familie Diamant in hun winkeltje. Als de nazi's de stad binnenvallen verandert alles. De joodse familie moet in het getto gaan wonen, en Stefania blijft achter in het huis van de familie Diamant. Er kloppen joden bij haar aan om onder te duiken, en Stefania doet er alles aan om hen verborgen te houden en van voedsel te voorzien. En dan, op een kwade dag, wordt er op de deur geklopt. De nazi's confisqueren het huis en er komen Duitse verpleegsters in het onderste deel van het huis wonen…

zoeken in:
glimmerman270
Wat een heldin was Stefania evenals haar zusje, Helena. Zoveel ellende doorstaan om de joodse mensen te helpen. Een aantal keren was het op het nippertje, maar wat een vechtlust van beide. Het nooit willen opgeven van hun droom, hun plicht-zo voelde dat-, om de joodse mensen te beschermen tegen die gemene honden: de Duitsers.
Continue leefde ze in spanning, en dat is ook wat je ervaart als lezer. Ongelooflijk spannend en moedig verhaal.

Dat zoveel mensen gehersenspoeld kunnen worden door een idioot 'Adolf Hitler'.
Dan ben je zó blij dat er mensen waren die vochten tegen dit onrecht.
Ik kan het me niet voorstellen dat mensen zo'n mafkees konde volgen. Zelfs ná de oorlog was er haat tegen joden! Na alles wat er was gebeurt. Dan zit het heel diep, en waarom? Omdat ze kunnen wijzen? Dat is zo fijn, hé, aangezien je dan altijd een zondebok hebt om tegen aan te schoppen, en nooit naar jezelf hoeft te kijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:58 uur

geplaatst: vandaag om 22:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.