menu

Chances Are... - Richard Russo (2019)

Alternatieve titel: Er Is een Kans

mijn stem
3,43 (7)
7 stemmen

Engels
Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

Op een nazomerse dag in september komen Lincoln, Teddy en Mickey na jaren weer samen in een vakantiehuis op Martha's Vineyard. De oude vrienden, totaal verschillend van elkaar, zijn na hun afstuderen hun eigen weg gegaan. Maar één ding hebben ze gemeen: ooit waren ze allemaal verliefd op Jacy Colloway, die na een gezamenlijke vakantie in datzelfde huis spoorloos verdwenen is. Nu, veertig jaar later, zijn ze haar nog steeds niet vergeten. Terwijl ze terugblikken op hun leven dringt de vraag over wat er precies met Jacy is gebeurd zich steeds meer op. En dan blijkt dat ze elkaar toch niet zo goed kennen als ze dachten.

zoeken in:
avatar van JJ_D
3,0
Eens met Enola.

avatar van H€yoka
3,0
Mwah... Gelukkig is dit niet mijn eerste boek van Richard Russo. Dat is de overheersende gedachte na het lezen van zijn meest recente werk.

Het begin is nochtans goed en ik dacht: ja, hij doet het weer. Fantastische karakters die hun trekjes door kleine dingetjes bloot geven. Als fervent observator van het menselijk gedrag is het altijd smullen geblazen wanneer iemand als Russo dat zo meesterlijk neerzet.

Maar een roman heeft ook een plot nodig. En die plot moet dan weer onthuld worden en de lezer met één of ander gevoel achter laten. En net dat ontbreekt in deze roman. De opzet is alweer erg goed, het kan alle richtingen uit en Russo laat zijn nevenpersonages de hoofdpersonages beïnvloeden, twijfelen, schrikken... Maar wanneer je dan de ware toedracht te lezen krijgt, blijf ik onbevredigd achter. Een heel groot deel van de plotafwikkeling (ataxie van de biologische vader) komt pas in het laatste kwart te voorschijn. Dat ervaar ik altijd als een afknapper, als vuil spel van de auteur. Ik wil van in het begin kunnen mee puzzelen naar waarom iemand iets doet en als je dan aan het einde iets neerzet in de trend van: 'dit wist je nog niet, lezer, maar het verklaart wel dit en dat,' kan je moeilijk van een topwerk spreken.

3*

Gast
geplaatst: vandaag om 03:39 uur

geplaatst: vandaag om 03:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.