menu

Belladonna - Daša Drndić (2012)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Kroatisch
Sociaal / Oorlog

311 pagina's
Eerste druk: Fraktura, Zagreb (Kroatië)

Andreas Ban is een psycholoog zonder patiënten, een schrijver die niet meer schrijft, een gids die niemand meer rondleidt. Zijn lichaam laat hem langzamerhand in de steek. Terwijl hij terugblikt op zijn verleden, krijgt hij nieuwe inzichten over oude geliefden en vrienden, de tragedie van de Tweede Wereldoorlog en de teloorgang van Joegoslavië.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
De inmiddels in 2018 overleden Kroatische schrijfster combineert in dit boek, waarin een aantal zwart-witfoto's zijn opgenomen, fictie en realiteit.
In de Kroatische uitgave uit 2012 zijn in een ruimte in de achterflap twee alfabetische lijsten opgenomen van namen van Joodse volwassenen en kinderen.
De Nederlandse vertaling verscheen onder dezelfde naam op 20 maart 2020 bij De Geus in Amsterdam.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:57 uur

geplaatst: vandaag om 16:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.