menu

Afropean: Notes from Black Europe - Johny Pitts (2019)

Alternatieve titel: Afropeaan: Notities uit Zwart Europa

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Sociaal / Waargebeurd

416 pagina's
Eerste druk: Allen Lane, Londen (Verenigd Koninkrijk)

‘Afropean’ is een ter plekke geregistreerde documentaire van de gebieden waar Europeanen van Afrikaanse afkomst proberen hun meervoudige loyaliteit in evenwicht te houden en nieuwe identiteiten smeden. Het is een alternatieve kaart van het continent, die de lezer meeneemt naar plaatsen als Cova Da Moura, de Kaapverdische sloppenwijk aan de rand van Lissabon met zijn eigen ondergrondse economie, en Rinkeby, het gebied van Stockholm dat voor tachtig procent door moslims is bevolkt. Johny Pitts bezoekt de voormalige Patrice Lumumba-universiteit in Moskou, waar West-Afrikaanse studenten nog steeds de banden uit de Koude Oorlog met de USSR benutten, en Clichy Sous Bois in Parijs, waar de rellen van 2005 ontstonden, terwijl het boek de Afropeans presenteert als de hoofdrolspelers in hun eigen verhaal.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie van het boek van de Britse schrijver, journalist en fotograaf Johny Pitts door Colin Grant in The Guardian van 30 mei 2019:
'Afropean' by Johny Pitts review
A quest to find unity among African Europeans introduces a singular new voice and reveals an unseen continent

avatar van psyche
psyche (crew)
Recensie in Tijdgeest, bijlage dagblad Trouw d.d. 4 juni 2022.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:17 uur

geplaatst: vandaag om 10:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.