menu

Röd Åklagare: En Kvinnas Berättelse om Brott, Makt och Korruption i Kina - Xiao Rundcrantz (2006)

Alternatieve titel: Mijn Rode Schaduw

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Chinees
Autobiografisch / Politiek

312 pagina's
Eerste druk: DN, Stockholm (Zweden)

Op 18-jarige leeftijd wordt Xiao opgeleid tot aanklaagster. Een hele eer voor een meisje van het arme boerenland. Ze komt terecht in een wereld vol misdaad, macht en corruptie, waarbinnen de doodstraf veelvuldig wordt uitgevoerd. Vaak komt Xiao in gewetensnood door de zware straffen die ze moet eisen in het kader van de een-kind-politiek en bij andere onterechte veroordelingen. Uiteindelijk zal ze zelfs gedwongen worden te getuigen tegen haar vrienden.

zoeken in:
PQV00
Xiao Nie, gehuwd met Ola Rundcrantz, schreef dit boek in het Chinees en gaf het de titel 红色检察官 (Hóngsè Jiǎnchá Guān = Rode Aanklager) mee. Het werd echter tot op de dag van vandaag (5 april 2020) niet in die taal uitgegeven en daarom wordt dit boek hier op BoekMeter ook niet als zodanig vermeld.
Anna Gustafsson Chen vertaalde dit werk uit het Chinees in het Zweeds en vanuit die taal zijn weer vertalingen naar het Duits, Pools en Nederlands uitgebracht.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:57 uur

geplaatst: vandaag om 09:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.