menu

De Engel van Amsterdam - Geert Mak (1992)

mijn stem
3,75 (12)
12 stemmen

Nederlands
Reis

269 pagina's
Eerste druk: Atlas, Amsterdam (Nederland)

Veel personen bevolken de verhalen in deze kroniek van Amsterdam, maar er is slechts een hoofdpersoon: de stad zelf. 'De Engel van Amsterdam' is de anatomie van een moderne stad, van het alledaagse leven, de uiterlijke vormen, maar ook van de magie, de rituelen, de vergeten wereld achter en onder het hedendaagse Amsterdam.

zoeken in:
avatar van woutorrmusic
Voor mij, als Limburger zijnde, niet doorheen te komen

Een gedeelte van dit boek verhaalt van 'Het Eiland', het gebied in Noord-Amsterdam dat de hoofdvestiging werd van de KNSM, de Koninklijke Nederlandse Stoombootmaatschappij, waar kranen en loodsen na het verstrek van deze Mij. bleven staan en het terrein bevolkt raakte door ontheemden e.d. Dat gedeelte van het boek is ook apart verschenen als 'Het Eiland' in de reeks Literair Juweeltjes van B for Books. En dat is goed te doen qua hoeveelheid lectuur, 56 pgs. Trouwens bewondering voor de hoeveelheid info die Mak dan over je uitstort.

avatar van Wandelaar
4,0
Prachtig boek over de geschiedenis van Amsterdam, vanuit de ontmoeting met Amsterdammers geschreven. Vanaf de oudste historie tot het heden van het verschijningsjaar. De rijkdom, de armoede, het drama van de deelraden, de voor- en achterzijde van de stad, het staat er allemaal in. Geen romantiek, maar het echte leven. Zeker een aanrader, ook voor 'mensen van buiten de stad'. Ik heb het op mijn vakantieadres afgelopen zomer in één ruk uitgelezen en me niet verveeld.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:10 uur

geplaatst: vandaag om 18:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.