menu

Year of the Monkey - Patti Smith (2019)

Alternatieve titel: Jaar van de Aap

mijn stem
2,75 (4)
4 stemmen

Engels
Autobiografisch

171 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

In 2016, het jaar van de aap, wordt Patti Smith zeventig. Het blijkt een jaar vol politieke turbulentie en persoonlijk verlies. Een jaar waarin ze, meestal slechts vergezeld door haar polaroidcamera, door de VS reist. Ze trekt langs de Californische kust, door de woestijn van Arizona, en neemt afscheid van twee dierbare vrienden. Ze doet inzichten op in haar dromen, eet in diners en is altijd op zoek naar zwarte koffie.

zoeken in:
avatar van GeertDV
3,0
Ach, Patti, als ik je krassende heksenstem niet kende, je boekje “Just Kids” niet schitterend had gevonden… als ik je niet voor me zag als eigenwijs omaatje, dan had ik het boekje na enkele pagina’s terzijde gelegd. Er zit niet genoeg lijn in je dromerijen en heen en weer schaatsen tussen droom en realiteit – mooi spelletje, maar ik had het gauw door.
Maar je kan schrijven… hier en daar heel goed. En het boekje is een mooi voorwerp; je fotootjes bij elk hoofdstuk zijn een meerwaarde. Net als ik voel je de schoonheid van groezelige plekken. Is er geen koffie of speciale thee (heksenbrouwsel), dan drink je maar vodka… De nationale ramp van Trump’s verkiezing, de verzieking van de USA en lof voor Roberto Bolano – redelijk interessant. En je hielp Sam Shepard bij het schrijven van zijn laatste boek… (maar zeg dan eens dat die Sam “Shepard” is, dat zou helpen)

Gast
geplaatst: vandaag om 13:39 uur

geplaatst: vandaag om 13:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.