menu

The Long-Winded Lady: Notes from the New Yorker - Maeve Brennan (1969)

Alternatieve titel: De Breedsprakige Dame: Columns uit The New Yorker, De

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Historisch / Autobiografisch

288 pagina's
Eerste druk: The New Yorker (periodiek), New York (Verenigde Staten)

Maeve Brennan loopt door New York. Ze neemt een taxi, de bus of de ondergrondse en wij lopen met haar mee. We beleven het New York uit de jaren zestig en zeventig dankzij haar beschrijvingen. Brennan is in staat ieder mens, dier, gebouw en elke straat tot in detail weer te geven. Het gaat over een bijna uitgedroogde mus die na een regenbui eindelijk een bad kan nemen, of over een ontmoeting van een vader en zijn dertienjarige zoon midden op Broadway maar ook over de afbraak van het oude New York. We ervaren de steeds weer andere sfeer op straat, in een café of in een hotelkamer aan Washington Square, in het snel oprijzende New York, waar alles lager dan acht verdiepingen zonder pardon op de schop gaat.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Essay in Letter & Geest, bijlage dagblad Trouw d.d. 7 maart 2020.
Zie ook The Odd Women and the City. A Memoir - Vivian Gornick (2016)

avatar van devel-hunt
4,5
Bijzondere prettig en sferische geschreven korte verhaaltjes over gewone New Yorkers. Gepubliceerd in de new yorker jaren 50, 60 en 70. Het New York uit vervolgen tijden komt heel beeldend tot leven. De schrijfster Maeve Brennan, woonde in een hotel, verliet deze om mensen te beschouwen en te observeren wat hele mooie verhaaltjes oplevert.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:54 uur

geplaatst: vandaag om 07:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.