menu

Alexander der Große: Ein Königliches Leben - Peter Bamm (1968)

Alternatieve titel: Alexander de Grote: Macht als Noodlot

mijn stem
geen stemmen

Duits
Historisch / Biografie

318 pagina's
Eerste druk: Droemer, Zürich (Zwitserland)

Dit is het leven van Alexander de Grote die, tweeëntwintig jaar oud, erop uittrok om een wereldrijk te veroveren en elf jaar later stierf als heer van het land en de volkeren van Hellas tot aan de Indus. De gehele geschiedenis van dit stralende, heroïsche, pittoreske leven wordt verteld door Peter Bamm vanaf het begin aan het hof van koning Philippos in Pella (Macedonië) tot aan het uur in Babylon waarop een einde kwam aan dit ongeëvenaarde leven op 13 juni 323 voor de huidige jaartelling. Het is de geschiedenis van ongehoord gedurfde ideeën en hun niet minder gedurfde realisatie, het verhaal van briljante overwinningen, de grootste ontberingen, bittere teleurstellingen, het verhaal van een man wiens persoonlijkheid en prestaties tot op de dag van vandaag blijven doorwerken.

zoeken in:
avatar van PQV00
geplaatst:
Deze titel verscheen voor het eerst in 1968 (datum mij vooralsnog onbekend) bij Droemer Knaur Verlag.
In hetzelfde jaar verscheen bij Thames & Hudson te Londen op 1 september de vertaling in het Engels (Alexander the Great: Power as Destiny), vertaald door J. Maxwell Brownjohn, 320 pag., 256 illustraties waarvan 16 in kleur.
Ook in 1968 verscheen bij Ad. M. C. Stok - Forum Boekerij te Den Haag de vertaling vanuit het Engels naar het Nederlands (Alexander de Grote: Macht als Noodlot), vertaald door J. Wim Crom, 320 pag., 256 illustraties waarvan 16 in kleur.
En in 1971 verscheen bij de uitgeverij Osterrieth te Frankfurt am Main dit werk met de titel Macht als Schicksal, dat volgens een tekst binnenin voor "In Leinen gebundene, von der Droemerschen Verlagsanstalt, Zürich, genehmigte und vom Autor signierte Ausgabe für die SIEMENS AKTIENGESELLSCHAFT Zweigniederlassung Frankfurt BEREICH DATENTECHNIK" bestemd was.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:44 uur

geplaatst: vandaag om 03:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.