menu

Being Ecological - Timothy Morton (2018)

Alternatieve titel: Ecologisch Wezen

mijn stem
geen stemmen

Engels
Ideeƫnliteratuur / Klimaat

238 pagina's
Eerste druk: Pelican, Londen (Verenigd Koninkrijk)

‘Ecologisch Wezen’ van Timothy Morton is anders dan alle andere boeken over ecologie en duurzaamheid. Morton is een van de gevaarlijkste denkers van dit moment over het onderscheid tussen mens en natuur. ‘Ecologisch Wezen’ is een bevlogen vooruitblik op een leefbare toekomst, dat leest als een hallucinerende trip langs grote filosofen als Kant en Heidegger én popmuzikanten zoals Björk en Talking Heads. Waar boeken over ecologie over het algemeen volgepropt zitten met infographics, feiten en waarschuwingen, biedt Morton een tegendraads en humoristisch alternatief. Voor iedereen die klimaatverandering niet ontkent, maar ook niet lamgeslagen door schuldgevoel stil wil blijven zitten.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Korte recensie door PD Smith in The Guardian van 20 februari 2018 (de lezers van die krant laten zich ook niet onbetuigd met 37 reacties):
Being Ecological by Timothy Morton review – a playfully serious look at the environment | Books | The Guardian - theguardian.com

Gast
geplaatst: vandaag om 20:56 uur

geplaatst: vandaag om 20:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.