menu

De Zonen van Bruce Lee - Alex Boogers (2020)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Nederlands
Autobiografisch / Sport

304 pagina's
Eerste druk: Inside, Amsterdam (Nederland)

In 'De zonen van Bruce Lee' reist Alex Boogers met zijn zeventienjarige zoon langs de Westkust van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van Bruce Lee. Het tweetal treft er ontroerende kruimels aan van de straatvechter die een wereldberoemd vechtkunstenaar werd; de vechtkunstenaar die een entertainer werd; de acteur die een compleet nieuw actiegenre schiep, de kungfu-God die wereldwijd miljoenen fans en bewonderaars kreeg, omdat ze wilden leren vechten en leven zoals hij. Als opgroeiende puber in een onveilige omgeving klampte Boogers zich vast aan de inzichten van Lee. Inzichten die hij nu op zijn beurt doorgeeft, in een indrukwekkend lange brief aan zijn zoon.

zoeken in:
Bilal030
Mijn fascinatie voor Bruce Lee is hiermee weer springlevend geworden. Ga komende weken mijn Bruce Lee dvd’s weer op zolder zoeken. Dit boek is ook een kennismaking met Alex Boogers, die ik al een tijdje in mijn vizier had. Het is een brief aan zijn zoon waarin het verhaal van Bruce Lee maar ook dat van Alex Boogers zelf aan bod komen. Een biografie en een autobiografie zou je kunnen zeggen, maar ook een roadtrip. We lezen wat voor een belangrijke rol de legendarische vechtkunstenaar speelt in het leven van de schrijver, die zelf ook op niveau heeft gevochten en vooral als trainer succesvol is geweest. Bruce Lee vormt de rode draad door het leven van Boogers en niet alleen als het om vechten gaat. De oosterse wijsheden en filosofische uitspraken van Bruce Lee vormden een houvast en gaven zijn leven een doel. Het klinkt misschien een beetje ‘corny’ maar het is goed geschreven, heel echt en gemeend. Het is natuurlijk ook naar zijn zoon gericht, samen maken ze een reis naar Hong Kong en de West-Amerikaanse kust, op zoek naar Bruce Lee op plekken waar hij geleefd en gewerkt heeft. Wat niet erg storend maar wel gek is, is dat het verhaal soms best abrupt heen en weer springt tussen Bruce Lee en Alex Boogers zelf. De stukken over Bruce Lee vind ik, als liefhebber moet ik erbij zeggen, veel interessanter. De jeugdjaren van Boogers zijn ook zeker interessant maar daarna komen er ook ietwat overbodige passages voorbij. Al met al heb ik genoten van dit boek.

Dit was mijn eerste maar zeker niet het laatste boek van deze auteur.

ps: heb getwijfeld tussen 3,5 en 4 sterren. Ik geef toch maar een halfje erbij omdat ik van Bruce Lee hou. Ben erg blij dat dit boek überhaupt bestaat, en dan ook nog eens geschreven door een kenner en liefhebber.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:00 uur

geplaatst: vandaag om 18:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.