menu

Going Dark: The Secret Social Lives of Extremists - Julia Ebner (2019)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Spionage / Waargebeurd

334 pagina's
Eerste druk: Suhrkamp, Berlijn (Duitsland)

Julia Ebner werkt overdag bij een denktank op het gebied van contra-extremisme en overziet op die manier radicale groepen van buitenaf. Twee jaar geleden kreeg ze het gevoel dat ze maar de helft van het totaalbeeld te zien kreeg; ze moest binnen de geobserveerde groepen komen om ze echt te begrijpen. Ze besloot in haar vrije uren, in late nachten, tijdens vakanties en in weekenden undercover te gaan door vijf verschillende identiteiten aan te nemen en zich bij een tiental extremistische groepen uit het hele ideologische spectrum aan te sluiten. Haar reis zou haar van een wereldwijde strategiebijeenkomst van ‘Generation Identity’ in een pub in Mayfair naar een neo-nazi-muziekfestival op de grens van Duitsland en Polen brengen. Ze zou relatieadvies krijgen van 'Trad Wives' en ‘Jihadi Brides’ en hacklessen ontvangen van IS. Ze was in hen geïnfiltreerd, toen alt-rechts de dodelijke rally van Charlottesville begon te plannen en bracht haar tijd door in de netwerken, die de terrorist van Christchurch zouden radicaliseren. In ‘Going Dark' neemt Julia Ebner de lezer mee op een diep compulsieve reis naar de donkerste uithoeken van extremistisch denken en laat zij zien hoe dicht we elke dag omringd zijn door de fanatieke ideologie van extremisten, toont zij de veranderende aard en praktijk van deze groepen en schetst zij wat er wordt gedaan om hen tegen te gaan.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Ondanks het feit dat ze pas 28 jaar oud is, heeft Julia Ebner een welbesteed leven achter de rug.

Van de Engelse Wikipedia-site:
Julia Ebner (born 24 July 1991) is an Austrian terrorism and extremism researcher, and author, based in London.

Ebner has a BA in philosophy and a BSc in international business. She holds an MSc in international history from the London School of Economics and an MSc in international relations from Peking University.


Zij is werkzaam voor de anti-extremisme organisatie Quilliam:
Quilliam – Promoting Pluralism & Inspiring Change - quilliaminternational.com

Recensie van haar boek en beschrijving van haar werkzaamheden en ideeën door Fiona Sturges in The Guardian van 14 februari 2020:
Julia Ebner - Going Dark
Julia Ebner spent two years infiltrating far-right networks. The counter-extremism expert discusses fear, loathing and democracy in an age of disinformation

Gast
geplaatst: vandaag om 03:17 uur

geplaatst: vandaag om 03:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.